13.12.04

La llera del Llobregat

I si el Besòs s'ha consolidat com un espai d'oci a l'altre cantó de Barcelona tenim el Llobregat que només fa que patir atacs diversos, aquest article en cita alguns .Racó Català: Actualitat del Pla Delta del Llobregat. S'ha desviat la desembocadura per a poder ampliar el Port de Barcelona i tenim les obres del Tren d'Alta Velocitat i en altres punts del delta s'ha ampliat l'aeroport cap a una zona protegida i es desviarà l'autovia.

L'accés a la llera a peu i en bicicleta és difícil i canviant, les obres del TAV, ampliació del nus del Llobregat entre d'altres obres dificulten l'accés. Tot i així tenim camins per resseguir el riu total o parcialment en els termes del Prat, Sant Boi, L'Hospitalet, Cornellà i diversos municipis més fins a Martorell.

Tot i aquests problemes des de que la qualitat de l'aigua va millorar és freqüent trobar moltes espècies d'aus. Caldrà veure que queda després de totes aquestes infraestructures per a poder conjugar l'oci i la preservació de la natura. De moment continuarem vivint d'esquena al riu.