29.7.05

Ciclo Times Juliol-Agost 2005

Ja tenim un nou exemplar del Ciclo Times. Com sempre amb un recull interessant del que passa en el món de la bicicleta i la mobilitat sostenible.
Sembla que a partir del 18 de Setembre a les nits de diumenge al vespre faran la sèrie sobre les Vies Verdes. També llegeixo de la Via Augusta tindrà aviat un nou tram acondicionat per la ciutat de Tarragona.

26.7.05

Comencen les obres d'una passarel·la per a vianants/bicis que creuarà el Llobregat

En parlen en una notícia a la Web de l'ajuntament de Cornellà, però també ho anunciaven a El País d'ahir. Es tracta d'una passarel·la que creuarà el riu Llobregat des de Cornellà fins al límit dels termes de Sant Boi i el Prat. La passarel·la començarà a Cornellà creuarà la ronda litoral, el tren d'alta velocitat de mercaderies, la línia de ferrocarrils catalans de mercaderies i llavors tindrà un baixador a la llera del riu del cantó de Cornella, després continuarà per damunt del riu fins arribar a l'altre vora.

18.7.05

Badalona tindrà un nou tram de passeig marítim

BiciWiki: Badalona Apoyo Nuevo Paseo: Segons aquesta notícia Badalona ha aconseguit finançament per a la construcció d'un nou tram de passeig marítim que uniria l'actual amb Sant Adrià de Besòs. El projecte inclou carril bici que s'uniria amb el del riu Besòs. Això forma part del projecte de la Ronda Verda.

Per altra banda, continuant per la línia de la costa aquesta ruta ens explica com arribar fins a Premiar

11.7.05

Travesses, circuits i senders per aquest estiu

FEEC / Travesses, circuits i senders per aquest estiu: la web de la FEEC proposa un seguit de traveses, senders i circuits per fer caminant. Alguns d'ells estan promocionats per empreses que fan les reserves als refugis.

Si tinc temps faré una recopilació de rutes en bici per fer a l'estiu. De moment s'han inventat Pedals de foc i hi ha empreses dedicades a fer rutes per diverses zones.

De polzades a centímetres

Mirant pneumàtics Bontrager he vist que els gruixos els donen en milímetres enlloc de polzades. Ara costa acostumar-hi, però la conversió a centímetres seria:





polzadescm
1.53.8
1.754.4
1.955
25.1
2.25.6

Pneumàtic nou

Pneumàtic nou - Els blocs de VilaWeb: en aquest bloc personal ens explica algunes aventures i desventures d'uns pneumàtics amb 150 km.

També en parla en aquest post anterior, millor comenceu amb aquest.

8.7.05

Temps d'aventura: vídeos dels documentals

A la web del programa Temps d'aventura podem trobar els vídeos dels programes de la temporada passada i també tenim els vídeos de la secció "Racons", que ens descobreixen llocs de gran bellesa per a relitzar-hi diverses activitats, entre elles BTT.

No he trobat els vídeos d'aquesta temporada, potser en el 3 a la carta? Ja ho miraré. El que si que he vist és que aquesta temporada hi ha una secció que es diu vici-bici, i que posa per davant el vici a la bici...

"Vive la Vía" una sèrie de documentals sobre les vies verdes

Llegeixo al BOLETÍN INFOVÍAS VERDES nº 34 JUNIO 2005 que a partir de mitjans de setembre podrem veure aquesta sèrie documental d'11 capítols. L'emissió es repetirà durant la primavera del 2006 i posteriorment es distribuiria per cadenes autonòmiques i internacionals.

Ja us en vaig parlar fa uns mesos. Sembla que de moment són 11 capítols, cadascun dels quals tractarà d'una via verda diferent.

Nou Full d'Amics de la Bici

A la web d'Amics de la Bici ja hi ha publicat el full (d'estiu), la publicació trimestral d'aquesta entitat.

4.7.05

Una definició de cicloturisme

A la web de Pedalibre (l'associació madrilenya d'usuaris de la bicicleta) hi ha un article/definició que em sembla molt correcta del cicloturisme.

Actualització maig 2006: vegeu aquesta entrada.

Ciclo Times de juny

El Ciclo Times de Juny porta un recull de notícies interessants:

- Tímida ampliació d'horaris del metro de barcelona per portar bicis.

- Els apacarments subterranis de Barcelona tenen llista d'espera per aparcar bicicletes.

- Diagonal Mar tindrà el primer Biciberg de Barcelona.


També una ruta per Huesca i Navarra.

S'inicien els treballs d'acondicionament de la via verda de la Val de Zafán

BOLETÍN INFOVÍAS VERDES nº 32 ABRIL 2005: han començat les obres d'acondicionament d'un nou tram de la via que unia Tortosa amb la Puebla de Hijar. El nou tram anirà de Arnes fins a Valdetormo 27km. Més endavant es continuarà fins a Alcañiz. Podeu veure el mapa de l'ampliació aquí.