28.11.06

Concurs fotogràfic a Mejor Con Bici

A la web de Mejor Con Bici convoquen ara un concurs fotogràfic on la temàtica són els beneficis de la bicicleta en l'àmbit urbà.

A Girona, un 2,7% dels desplaçaments es fan en bici

Segons dades d'una enquesta de l'ajuntament de Girona prop de 6.000 desplaçaments interns diaris de Girona es fan en bicicleta. Són un 2,7% del total i el 56% són a peu.
El Punt 25/11/2006

27.11.06

Els Monjos inaugura la remodelació de l'antiga N-340

Els Monjos inaugurarà el proper 2 de desembre la remodelació de l'antiga N-340 que travessava aquesta població. La remodelació inclou un carril bici.
El3devuit - el setmanari del Penedès 24/11/2006

Justament una ruta cicloturista del Bici-vici comença en aquesta població i passa per aquesta travessia: Ruta els Monjos - Castellet de Foix - Vilanova - Sitges.

26.11.06

Ciclo Times de novembre de 2006

Tot i que encara no està en portada, veig que ja hi ha el Ciclo Times corresponent al mes de novembre amb forces notícies i opinions relacionades aquest mes amb l'ordenança de Barcelona i el canvi climàtic i la contaminació.

21.11.06

Recuperació de la llera del riu Llobregat

El Periódico de diumenge dedicava dues pàgines al projecte de recuperació de la llera del riu Llobregat i ho titulava "La llera del riu Llobregat serà un parc de 15 quilòmetres el 2008". En una actuació que executarà la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb el conveni entre El Ministeri i la conselleria de Medi Ambient, s'invertiran 19 milions d'euros i es restauraran 15 km de riu en 2 trams: entre Martorell i Sant Andreu de la Barca (8 km) i entre Sant Joan Despí i el pont de la C-31 (6,5 km).

Entre les actuacions previstes hi ha la regeneració d'aiguamolls, plantació d'arbres, millora de camins, senyalització d'itineraris, instal·lació de dics en forma de tascó per a crear meandres, etc. La finalització de les obres està prevista pel 2008.

L'ordenança es modificarà

Segons aquesta notícia el document que va presentar Jordi Portabella el 9 de novembre eren un document de treball de la Comissió Cívica de la bicicleta i el vianant i per tant moltes de les al·legacions que es van presentar en la reunió de dilluns passat seran acceptades.
El Punt 20/11/2006

20.11.06

La via verda del Baix Ebre, la Terra Alta i la Val de Zafán

Última revisió: octubre de 2016

La via verda de la Val de Zafán (també coneguda com a vies verdes del Baix Ebre, la Terra Alta i la Val de Zafán) transcorren per l'antiga via de tren que unia Tortosa i Roquetes amb Alcanyís i La Puebla de Híjar (on s'unia amb la línia de Saragossa). Es va començar a construir el 1891, el 1895 va començar a funcionar un tram i no va arribar a Tortosa fins a la guerra civil (vegeu història). Va deixar de funcionar el 1973.

Actualment la via és transitable com a via verda de Tortosa (Baix Ebre) fins una mica més enllà de Valljunquera (Terol). Després fins a Alcanyís (96Km) es pot fer per camins compartits amb vehicles agrícoles (hi ha un túnel tallat). D'Alcanyís fins a la Puebla de Híjar (128 Km) també és transitable (des de 2015).

També és possible continuar la via verda de Tortosa fins a la desembocadura de l'Ebre passant per Amposta tot seguint el Camí Natural de l'Ebre o GR-99, tot i que també hi ha planificada la prolongació de la via verda fins a Sant Carles de la Ràpita seguint el traçat original en un tram que mai es va acabar.

Recorregut fotogràfic de mar a muntanya
Situeu-vos damunt de la foto per veure'n el títol i cliqueu-hi per veure-la ampliada.

Km 0. Tortosa, pont de ferro sobre el riu Ebre.

Km 2,6. Roquetes

Km 7,8. Estació d'Aldover. Rehabilitada com a bar-restaurant.

Km 10. Estació de Xerta - Actualment rehabilitada amb servei de restauració i de lloguer de bicicletes.
Km 20,5. Estació de Benifallet, condicionada com a alberg, pensió i bar-restaurant i amb una àmplia gamma de serveis. Vegeu el vídeo i l'apunt que en vaig fer l'estiu de 2016.


Km 25,5. Estació de Pinell de Brai.

Km 30. Santuari de la Fontcalda. Cal deixar la Via Verda i baixar-hi (és a prop). Surgència d'aigua termal al riu. Ens hi podem banyar tot l'any!
Km 30,5. Estació de Prat de Comte. Una carretera de 4 km i + 200 m de desnivell ens porta fins al poble. Hi podem trobar bar, restaurant i alberg, així com un Centre d'Interpretació del Parc Natural dels Ports.

Km 35,4. Estació de Bot. Al costat mateix del poble i amb 2 cellers que es poden visitar.

Km 44,5. Estació d'Horta de Sant Joan. El poble queda a 2 Km +100 m i té una àmplia oferta de serveis, un casc antic molt interessant i dos museus: el Centre Picasso i l'Ecomuseu.
El tram d'Horta a Arnes és molt recte i té un únic túnel de 250m per travessar uns tossals a partir dels quals la vista s'obre. Des d'Horta hi ha pistes forestals que fan drecera i ens porten fins aquest túnel.

A la foto, veieu els Ports (i les Roques de Benet) des d'Horta de Sant Joan. A la Via Verda es poden veure en molt moments a partir d'Arnes-Lledó.
Km 49. Estació d'Arnes-Lledó. Arnes queda a 6 km i Lledó a 2 km. A partir d'aquí comença el Camí Natural de la Val de Zafán.
Km 49,2. Viaducte sobre el riu Algars (245m): a 250 metres de l'estació Arnes-Lledó. Frontera província de Terol.Des d'aquest viaducte, podem descendir fins a l'Assut de Lledó i gaudir d'aquesta zona de bany del riu Algars.

Km 55,5. Estació de QueretesKm 58. Estació de Vall-de-Roures
Km. 67. Estació de Torre del Compte. Actualment és un hotel i hi ha un petit desviament habilitat per vorejar-lo.

Km 67. Viaducte sobre el riu Matarranya
Km 71. Estació de Vall de Tormo
Km 76,6. Estació de ValljunqueraKm 79. Acaba el tram senyalitzat com a Via Verda
Km 83,5. Estació de Valdealgorfa
Km 96. Alcanyís.
Km 116. Estació de Puigmoreno - Nou tram arranjat fins a la Puebla de Híjar. Tram compartit amb tràfic agrícola.
Km 125. Samper de Calanda - 2,2 km de camins rutals i 600 m per la carretera de Jatiel a l'estació de la Puebla de Híjar.
Km 128. La Puebla de Híjar - Estació de tren d'Adif



Fitxes oficials de la Fundación Vias Verdes:
Enllaços interessants:
En vull més:

Rosa per les nenes i blau pels nens: bicicletes sexistes al Decathlon

En preguntar-me sobre les talles de les bicicletes per nens petits he aconsellat mirar-ho a la web de Decathlon. Jo mateix ho he mirat i he vist en algunes talles o edats bicicletes per a nens i bicicletes per a nenes. Cal bicicletes diferents per a nens i nenes? Tenen una anatomia tant diferent? En tot cas, cal que les bicicletes siguin de color rosa per a les nenes i blava pels nens?
Vegeu la gama de 16" de 4 a 7 anys. En la gama de 20" de 7 a 11 anys els dissenys també són diferents (colors, parafangs més tipus BTT per les de nens i més tipus ciutat per les de nenes). També a la gama de 24'' a partir de 8 anys trobem una bicicleta específica per noies, el nom ho diu tot: la B'Twin Flower.

El pont del ferrocarril de Tortosa possible continuació de la via verda

A Tortosa està a debat l'ús del pont del ferrocarril damunt del riu Ebre. Sembla clar que tindrà un pas per a vianant i bicicletes i que serà utilitzat per a prolongar la via verda, però també es demana que s'aprofiti tota l'amplada i que tingui vials per a cotxes.
El Punt 18/11/2006

Demanen una via verda al Baix Gaià

Una marxa a peu reivindica la conversió de la via de tren entre la Pobla de Montornès i Reus en una via verda.
El Punt 20/11/2006

Desdoblement de la carretera de Cerdanyola a Sant Cugat

Llegeixo a Cerdayola.info 16/11/2006 que s'han presentat les obres de desdoblament de la carretera de Cerdanyola a Sant Cugat (BP1413). La carretera presenta diverses millores ambientals com passos de fauna, integració paisatgística o reducció de la contaminació acústica i lumínica, però el disseny del carril bici és poc encertat. La vorera tindrà 8 metres d'amplada i al seu costat esquerra tindrà un carril bici de 1,80 metres d'amplada, la part dels vianants serà tova i el carri bici serà pavimentat. No cal dir que ja sabem per on aniran el vianants, especialment quan plogui. S'hauria pogut fer un carril segregat per la calçada i una vorera amb una part pavimentada. La foto es prou explicativa, el que es proposa serà un espai d'oci per a vianants, però no es pensa en la mobilitat en bicicleta.

Els vianants alerten que els cotxes i les motos són el problema

L'associació Barcelona Camina recorda que cada dia hi ha 6 o 7 atropellaments i que no els provoquen els ciclistes si no cotxes i motos. L'associació està plenament a favor de l'ordenança i no hi presentarà al·legacions.
El Punt 20/11/2006

L'Àrea Verda treu 89.000 cotxes al dia del centre de Barcelona

La implantació de les zones de pagament han reduït el trànsit i han fet augmentar la velocitat mitjana de circulació. Les dades provenen d'un estudia encarregat a la UAB i xifra en 89.000 la reducció mitjana de cotxes diària, això representa que unes 106.000 persones haurien canviat a un altre mitjà de transport. La velocitat mitjana hauria augmentat en un km/h, passant als 25 km/h en els carrer transversals Besòs-Llobregat.
AVUI 6/11/2006

16.11.06

Nous carrils bici del districte 22@

Us comentava a principi d'any que el districte 22@ provaria noves tècniques de mobilitat i construcció de carrils bici. Pel comentari del Marc Belzunces veig que això de moment s'ha concretat en la construcció de carrils bici pintats a la calçada i segregats del cotxes amb peces de cautxú reciclat de 14 cm d'altura, amplada suficient, 90 kg i amb catadiòptrics que s'enganxen a terra. Els anomenen "carrils bici flexibles" perquè les peces ho són i perquè es pot canviar el carril bici de lloc fàcilment.

Tot i així, l'amplada del carril bici no és suficient per fer un avançament entre ciclistes i no compleix les pròpies recomanacions de l'ajuntament que estableix un mínim 1,20 m d'amplada. Segons les meves dades un carril d'un sentit protegit hauria de tenir un mínim de 2 m que es desglossarien en 1,40 de carril i 0,20 a cada costat per segregar.

Desacords entre ciclistes i l'ajuntament

Després de la reunió de la Comissió Cívica de la Bicicleta i del Vianant de Barcelona els diaris recullen les al·legacions de les entitats ciclistes i els punts de desacord:
AVUI 15/11/2006
El Punt 15/11/2006

Opinió sobre la proposta de nova ordenança

Opinions d'en Marc Belzunces (un usuari de la bicicleta a Barcelona) sobre la nova ordenança d'un usuari: Part 1, Part 2 i Part 3.

15.11.06

Visualització incorrecta d'algunes notícies del Bici-vici

Avui he detectat que algunes notícies del Bici-vici es veien malament amb l'Internet Explorer (es veien amb tipus de lletra incoherents). Com que faig servir el Mozilla Firefox i aquest navegador ho mostra correctament no ho he vist fins avui!
El problema eren diverses notícies d'octubre i novembre que contenien errors en el format que alteraven el format de la resta de notícies. Ja està arreglat!

14.11.06

Un aticle d'opinió titlla alguns ciclistes de "bicicleteros"

Amb el títol "Piernas con mala circulación" un article de la Vanguardia d'ahir (PDF) titlla alguns ciclistes de "bicicleteros" i diu que aquests seran els principals afectats per la nova ordenança. No m'agrada gaire l'estil de l'article, ni que hagi triat la paraula "bicicleteros", però crec que té raó, crec que la bicicleta s'ha popularitzat i com en tot arreu hi ha de tot. Ja no és el mitjà de transport de 4 idealistes conscienciats, l'estil de conducció del cotxe i la moto han arribat a la bicicleta. La nova ordenança servirà de poc si no es fa complir i de fet, el problema és que les ordenances actuals tampoc s'apliquen a la pràctica.

Mobilització contra la nova ordenança

La mobilització que ahir us anunciava es va produir ahir al vespre. Alguns dels punts que els ciclistes denuncien es van poder comprovar ahir en no haver-hi suficients aparcaments per a bicicletes per accedir a la reunió de la Comissió de la Bicicleta i el Vianant.
El Punt 14/11/2006

13.11.06

Amics de la Bici convoca una protesta per aquesta tarda

Amics de la Bici convoca una protesta contra la nova ordenança per aquesta tarda prèvia a la cel·lebració de la reunió de la Comissió Cívica del Vianant i la Bicicleta. Aquesta tarda a les 18:30 a la plaça de Sant Miquel.

Modificacions a l'ordenança de circulació

Veig que en Marc Belzunces ha tingut més sort que jo i en el seu bloc publica un enllaç a a un dossier de premsa de l'ajuntament on es poden trobar les modificacions de l'ordenança de circulació.

Llegint alguns diaris aquest cap de setmana feien algunes reflexions sobre l'aplicació, en concret pel fet de que hi hagin 5.600 aparcaments per a bicicletes i 40.000 bicicletes circulant cada dia. També que les multes puguin sobrepassar el preu de la bicicleta o com em sembla que ja he comentat altres vegades, si la grua retira la bicicleta com sap l'usuari que li han retirat? com s'identifica la bici? podrà demostrar la propietat? continuarà pagant el mateix preu de retirada del dipòsit que una moto?

En general, pel que he llegit l'ordenança em sembla força adequada, a veure si amb les al·legacions s'arreglen aquestes incongruències o com deia un columnista de no recordo quin diari, per què regular tant si després no es compleix? i és que les ordenances crec que són unes de les lleis que menys es compleixen i en algunes de les disposicions d'aquesta ordenança semblen fetes per no complir-se o per que un municipal les interpreti com cregui.

10.11.06

Nova ruta Bici-vici per l'Hospitalet, el Prat, Sant Boi i Cornellà

Bici-Vici: Ruta per l'Hospitalet, el Prat, Sant Boi i Cornellà:
Ruta circular que transcorre pels municipis de l'Hospitalet, el Prat, Sant Boi i Cornellà i que transcorre per entorns urbans, agrícoles i espais naturals com el riu Llobregat.
Encara l'he de revisar una mica i afegir-hi algun plànol, fotos i enllaços.

Guia d'Itineraris per la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha editat una Guia d'Itineraris per la Xarxa de Parcs Naturals que gestiona. Aquesta es va publicar diumenge 8 d'octubre en alguns diaris i conté diversos itineraris aptes per anar en bicicleta.

Aquest diumenge bicicletada contra el canvi climàtic

Ja n'he anat parlant aquest dies, diumenge 12 a les 11h sortida des d'Arc de Triomf a Barcelona i des del parc central a Girona. Més informació a:

Més ordenança

Si ahir ja us parlava del que deien els mitjans de comunicació sobre la nova ordenança de circulació avui hi tornen:

Carril bici com a teràpia

Una simpàtica carta al diari El Punt d'avui explica els beneficis per la salut d'anar en bici. Sembla ser una persona gran que es passeja en bici per la via verda per la ruta del carrilet.

9.11.06

Els espais naturals del delta del Llobregat

Un article d'El Punt del 8/11/2006 parla d'alguns dels espais naturals del delta del Llobregat, en especial, els de nova creació o que han patit importants canvis després del desviament del riu Llobregat o l'ampliació de l'aeroport. L'article també dedica un espai a parlar de les infraestructures ferroviàries que faran que aquests espais quedin molt ben comunicats i també de la possibilitat d'arribar-hi en bicicleta des de Martorell (vegeu la ressenya de la "Via verda del Llobregat").

Nova ordenança de circulació de vianants i vehicles

La modificació de l'ordenança entrarà en vigor probablement a principis de l'any vinent, ara comença el període d'al·legacions. Aquí teniu un reculls d'informació:

Noves ordenances municipals a Barcelona

Sembla que Barcelona posarà en funcionament noves ordenances a principi de l'any vinent. A part de regular l'aparcament de motos a la vorera, les noves ordenances regularan la circulació de les bicicletes per les voreres. Caldrà que les voreres tinguin un mínim de 3 metres per circular-hi en bici i per exemple no es podrà circular per carrer massificats on no es pugui circular més de 5 metres en línia recta.
El Punt 9/11/2006

A veure si trobo el text complet i us el poso o l'enllaço, ja que la informació dels diaris a vegades pot ser equivocada i en especial quan s'han d'interpretar o resumir lleis.

2 anys de Bici-vici

Avui he recordat que per aquestes dates es complia l'aniversari d'aquest bloc, de fet se m'havia passat, tot va començar el 4 de novembre de 2004 i veig que els objectius i la temàtica del bloc no han variat molt.

Ells volen ser com Barcelona i nosaltres volem ser com...

En una manifestació de centenars de ciclistes a Atenes es reclamava la creació d'una xarxa de carrils bici com la de les grans ciutats europees, com per exemple Barcelona...
BiciWiki - Avui 5/11/2006

7.11.06

Ruta pel Parc Agrari del Baix Llobregat passant per l'Hospitalet, el Prat, Sant Boi i Cornellà

Ruta circular que transcorre pels municipis de l'Hospitalet, el Prat, Sant Boi i Cornellà i que transcorre pel Parc Agrari del Baix Llobregat, el riu Llobregat i per carrils bici urbans de Cornellà i l'Hospitalet.

Creada l'any 2006 i actualitzada el 2014.

Distància: 15 km

Inici i fi: plaça de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat (Metro L1 Av.Carrilet, FGC o Renfe).

Descripció de l'itinerari:

Sortim de la plaça de l'ajuntament de l'Hospitalet pel carrer Major en direcció a Barcelona i girem a la dreta en trobar-nos la Rambla Marina. Anirem pel carril bici d'aquesta rambla una bona estona (canviant de cantó i travessant 2 rotondes pel mig). Ja dins del barri de Bellvitge, al passar la boca de Metro (L1 Bellvitge),  girarem a la dreta per continuar pel mig del parc de Bellvitge. Girarem progressivament cap a la dreta fins a quedar paral·lels a la Gran Via i encarats cap a l'hotel Hesperia, llavors trobarem l'ermita romànica que dóna nom a aquest barri (Ermita de Santa Maria de Bellvitge s.XIII). Passarem pel costat del Mediamarkt i continuarem cap a l'Hospital que el podem vorejar per darrera (carrer de la Residència i Feixa Llarga) o anant cap a la Gran Via i creuant l'aparcament per sortir per davant de la porta d'urgències tot seguint un carril bici estret pintat en vermell a la calçada.
Sigui quin sigui el camí triat, anirem a parar a la porta oest per a vianants del recinte hospitalari. Creuarem el carrer de la Feixa Llarga per un pas de vianants que ens condueix fins a l'inici d'un camí encimentat que s'endinsa a la zona agrícola de l'Hospitalet. Seguint aquest camí, passarem per sota de diversos ponts (nus del Llobregat) fins arribar (en 800 metres) a la llera del riu Llobregat.


Tal com arribem al riu, el creuarem per un pas estret del pont de l'autovia C-31 (vegeu foto).

Continuarem riu amunt pel camí elevat paral·lel al riu (camí del sorral, terme del Prat), a l'esquerra tindrem un camí asfaltat i a la dreta més enllà del riu i de les carreteres veurem l'Hospital de Bellvitge. En uns 800 metres arribarem al pont de l'autopista C-32, el creuarem per sota i descendirem al camí asfaltat per girar a l'esquerra paral·lels a l'autopista a un nou camí asfaltat (camí de la Ribera).

Entrarem de ple a un terreny agrícola (som dins del Parc Agrari del Baix Llobregat) i ens allunyarem de l'autopista fent diversos girs entre camps, canals i masies. Deixarem un camí asfaltat a l'esquerra i poc després la seu del Parc Agrari a la dreta (masia de Can Comas). Un pèl més endavant, en una corba, deixarem el nostre camí que gira a la dreta (i que creua la masia de cal Monjo per anar cap al riu) per agafar un camí asfaltat que surt recte davant nostre (indicacions de camí agrícola). Després de fer diverses giragonses (estem al camí de Cal Pinques i passarem per aquesta masia) ens encararem cap a Sant Boi i trobarem a la dreta la via del tren d'alta velocitat que passa soterrada. Antigament, seguiem la via del tren fins al riu, però amb els canvis que hi ha en aquesta zona, actualment, us recomano seguir 500 metres més i llavors girar a a la dreta per anar cap al riu paral·lels a la via del tren per creuar-la per sota un cop arribem al riu.
Així doncs, un cop al riu, girarem a la dreta i el descendirem fins a trobar una passarel·la. Aquesta passarel·la (que és un bon punt per observar ocells) ens durà fins al al barri de la Riera de Cornellà.

Entrarem cap a Cornellà i girarem a la dreta pel passeig del Baix Llobregat on agafarem un carril bici. Passarem per l'estadi de l'Espanyol, el centre comercial Splau i continuarem pel carrer Tirso de Molina seguint un carril bici primer en calçada i després per una mitjana estreta. Seguint el carril bici, girarem a l'esquerra al carrer Sant Ferran i a la dreta al passeig dels Ferrocarrils Catalans. Tornarem a girar a l'esquerra al carrer Dolors Almeda i a la dreta a la carretera de l'Hospitalet. Podem entrar dins el parc de can Mercader i continuar per alguns carrils bici o seguir per la calçada fins arribar al carrer Major de l'Hospitalet i a la plaça de l'Ajuntament.

Mapa i track:


Mostra Ruta pel Parc Agrari del Baix Llobregat passant per l'Hospitalet, el Prat, Sant Boi i Cornellà en un mapa més gran

Alternatives:
Aquesta és una ruta senzilla que vol donar a conèixer el riu, el parc Agrari, el Delta del Llobregat i els carrils bici de Cornellà i l'Hospitalet. Hi ha moltes alternatives per allargar (o escurçar) la ruta, especialment continuant riu amunt o riu avall. El parc agrari queda tallat en aquesta zona i per tant si voleu continuar cap a la resta de Delta, haureu de baixar riu avall i travessar el Prat. A l'apartat de rutes en trobareu moltes pel Delta, us recomano especialment aquesta: Ruta pel sector occidental del delta de Llobregat: Castellefels - Gavà - Viladecans - el Prat - Sant Boi

Vídeo:
Del tram no urbà, des del pont de l'autovia C-31 fins a la passarel·la de Cornellà.
Informació complementària:
  • Parc Agrari del Baix Llobregat
  • Ruta similar a la Guia d'itineraris de la Diputació de Barcelona (pàg.112) i últimament també la podem trobar marcada amb cartells informatius:


6.11.06

Mapa col·laboratiu de carrils bici dels Països Catalans

Hi ha una interessant proposta per fer un mapa col·laboratiu de carrils bici dels Països Catalans. La idea és aprofitar l'oportunitat que ens donen les noves tecnologies com els sistemes d'informació geogràfica (SIG) o els GPS per fer "...un mapa d'infrastructures ciclistes dels Països Catalans basat en el conexeixement dels ciclistes urbans i que pugui ser distribuït (i editat) per qualsevol".

Hi ha una primera versió del planol aquí (KMZ, 35 KB) que es pot veure, per exemple, amb el programa Google Earth.

3.11.06

La bicicleta plegable es fa un lloc

Diversos articles al diari el Punt (El punt 3/11/2006) parlen de l'augment de la venda de bicicletes plegables a Barcelona i també en comparació a altres llocs de l'estat, en concret en aquest article es parla d'aquesta comparativa amb altres ciutats i es comenta que un 80% de les bicicletes Brompton es venen a Barcelona. Això em recorda el que deia Marc Belzunces en el seu bloc, que des de l'estiu veia més bicis Brompton.

Un tercer article parla del fabricant català Monty que també aposta per les bicicletes plegables i per les plegables elèctriques. Comenten que Monty té un model plegable elèctric força avançat i que la resta de marques de l'estat únicament importen algun model plegable.

Més informació sobre la bicicletada contra el canvi climàtic

La web de la iniciativa MejorConBici que organitza una bicicletada a nivell estatal contra el canvi climàtic el proper 12 de novembre s'ha actualitzat i ja té informació dels punts de sortida, per exemple a Barcelona la sortida serà a les 11h des de l'Arc de Triomf.

La resta d'apartats diu que s'actualitzaran a partir del 13 de novembre.

2.11.06

Sant Joan Despí comença la reforma de la carretera BV-2001

Aquesta carretera és la connecta Sant Joan Despí amb Sant Feliu de Llobregat (vegeu mapa). La reforma manté els dos carrils actuals, però afegeix voreres, 2 carrils bici de doble sentit, voreres, mobiliari urbà, enllumenat i arbrat.
Europa Press 23/10/2006

ERC i ICV donen suport al Camí Verd

Llegeixo a El Punt 1/11/2006 que aquests dos partits polítics donen suport al Camí Verd amb la signatura d'un document. També m'arriba aquest enllaç de la plataforma de suport al camí verd.

Carril bici de Torras i Bages (Sant Andreu de Palomar, Barcelona)

És un exemple de carril bici desastrós: per la vorera sense casi senyalitzar, a tocar dels bancs... Gràcies, un cop més, a Marc Belzunces podem veure-ho en el seu bloc amb vídeo inclòs: Carril bici de Torras i Bages.

També en el mateix bloc podem veure l'estret carril bici del carrer Gran de Sant Andreu.

Limit de velocitat urbà de 30 km/h

Una proposta de mobilitat urbana que s'està debatent és la reducció a 30 km/h del límit de velocitat en zones urbanes. Això vol dir que no es podrà anar a més velocitat a les ciutats? No té perquè ser així, podria voler dir que si no s'indica el contrari el limit és 30 i que en vies troncals es senyalitzaria un altra límit superior.

Els objectius d'aquesta mesura serien augmentar la seguretat de bicicletes i vianants i afavorir la circulació en bicicleta, reduir contaminació ambiental i acústica i reduir el consum de combustible.

Algunes reflexions personals:
  • Costa molts diners crear les anomenades zones 30, amb aquesta mesura només caldria marcar en tot cas les zones 50.
  • Com farem respectar el nou límit sense elements dissuassoris que actualment s'instal·len en zones 30?
  • Circulant a 30 km/h amb un automòbil amb la segona marxa la contaminació acústica pot ser superior que circulant a una velocitat més alta amb la tercera o la quarta. També pot ser major el consum i la contaminació... Haurem d'explicar que es pot anar a 30 amb tercera! Almenys en cotxes de poca cilindrada!
Vegeu els motius del BACC per donar suport a aquesta proposta.