28.5.07

Augment sostingut de ciclistes a les ciutats

Sembla que ja és una tònica dels últims anys, quan ve el bon temps i les hores de sol augmenten comencen a aparèixer més i més ciclistes a les ciutat! Molts m'atreviria a dir que són nouvinguts al món del ciclisme urbà, es veuen bicicletes lluents, parelles amb bicicletes noves iguals, ciclistes poc avesats que pugen a la vorera per fugir de la pressió dels cotxes i que finalment no saben per on continuar...
Sigui com sigui, cada any per aquesta època es veuen més ciclistes i el millor de tot és que quan a la tardor les hores de llum disminueixen i el fred arriba molts d'aquests ciclistes continuen pedalant, i és que han descobert els avantatges d'anar en bici!
Sembla que aquesta percepció que tenim de veure més i més bicicletes es va confirmant any rera any amb les estadístiques i l'èxit del bicing ho posa de manifest. Ara falta que els polítics, sempre lents de reacció, es posin les piles.

1 comentari:

carlessol@gmail.com ha dit...

Evidentment que el bon temps fa sortir les flors , però una flor no fa estiu , està molt clar que el volum de ciclistes va en augment i això és molt positiu . Però tots saben la quantitat de bicicletes noves que hi han a les cases o garatges i que només s'han fet servir la primera vegada, bicis que valen una fortuna i que la gent es pensa que com més cares són ,menys es té que pedalar. Jo els hi recomanaria que no abandonessin a la primera sortida , que tot costa , que primer faran pocs km , que el cul i les cames fan mal , que se'ls hi farà difícil els mecanismes , la mecànica , les punxades , el mal temps ,els altres vehicles , etc... Però amb el temps s'adonaran que tot l'esforç ha valgut la pena , que es trobaran millor , que descobriran llocs fantàstics a dalt de les seves màquines , que podran fer rutes i viatjar , que sabran diferenciar un fre b-brake d'un cantilever , que sabran que hi han rodes de 26" o de 700 , que un pinyó porta corones , que les bicis tenen diferents mides i que el seient no té que anar a baix de tot , que fa lleg i que és molt incomode anar amb les cames arronsades .
Benvinguts al meravellós mon de la bicicleta !!!