6.5.07

Encara es pot aparcar la bicicleta al carrer sense lligar

Almenys en molts pobles de Catalunya pots deixar la bicicleta sense lligar i ningú te la pren. No sé si us hi heu fixat, però a mesura que t'allunyes de Barcelona es veuen bicicletes més mal lligades (sense tantes mesures de seguretat) o senzillament sense lligar.

També és veritat que no ens arriben dades de robatoris de bicicletes de pobles i ciutats més petits i per tant tampoc podem afirmar que sigui prou segur deixar-la sense lligar.

Recordo haver llegit que les bicicletes robades a Barcelona es venien a les ciutats de les rodalies, recordo el nom de Sitges, i em sembla que també passava a l'inversa, les robades a rodalies o a llocs turístics de costa es portaven a Barcelona.

1 comentari:

Anònim ha dit...

A Tardienta del Ebro vaig veure fa ja 10 anys una pila de bicicletes amontonades (no pas aparcades) a la porta de cada bar. I, a banda de no haver robatoris, la bicicleta la feia servir tothom, fins i tot iaies.
Vaig preguntar a un que passava si no patien per robatoris, i em va respondre, que tots es coneixien i que si desapareixia una bicicleta ja l'espavilarien (a l'hipotètic lladre).
Sezillament envejable.