21.6.07

Bicicleta i fotografia

Com portem la càmera?

Als que ens agrada la fotografia, a vegades, per por de malmetre la càmera, la deixem a casa quan sortim en bicicleta. Tot i així, cada cop es fabriquen càmeres més petites que són més fàcils de portar, i quan volem portar una càmera més gran també hi ha maneres de portar-la amb certa seguretat.

Les bosses que es posen damunt del portaequipatges són força segures en cas de caiguda i normalment tenen certa rigidesa. Les bosses que es pengen al manillar són també força segures i a més a més tenim l'avantatge que la càmera està molt més accessible. Les alforges laterals acostumen a rebre més patacades i la càmera està menys accessible, però si la portem en una funda i l'emboliquem amb alguna peça de roba tampoc hauria de passar res. Segons la mida de la càmera les butxaques posteriors del maillot o les bossetes que es pengen del seient poden ser un bon lloc per desar la càmera. També podeu provar de lligar i subjectar la funda de la càmera entre la tija del seient i el portaequipatges, només haureu de parar i obrir la funda per treure la càmera!

Fotografiant en bicicleta

Si anem en bicicleta per carretera i veiem una bona instantània, no perdeu el cap! Primer és la seguretat i després la foto!

I és que si us agrada la natura la bicicleta ens dóna molt bones perspectives. D'entrada l'altura sobre el terra i la velocitat a que ens movem ens dóna una visió del paisatge que des d'un cotxe no tindríem. D'altra banda, la bicicleta és silenciosa i això ens permet observar la natura de molt a prop. Darrera de qualsevol corba ens podem trobar una au rapinyaire que en veure'ns alça el vol o un mamífer que creua la carretera... De fet, la meva recomanació és controlar molt la velocitat en els descensos, ja que podrem gaudir molt més de l'entorn i evitarem obrir-nos perillosament en corbes que hàgim agafat massa ràpid...

Si voleu fotografiar ocells, us aconsello que no atureu la bicicleta de cop, ja que això normalment els espanta, millor una desacceleració suau i tenir la càmera llesta!

1 comentari:

carlessol@gmail.com ha dit...

Peso que portar la càmera de fotografiar a sobre quant surts a fer un tom amb la bici és vital , avui en dia les càmeres són molt petites i caben a la butxada del maillot o qualsevol lloc de la motxila , jo sempre la porto a sobre , no saps mai que et pots trobar i fotografiar , llocs , animals , paisatges , etc ...
També et pot servir en cas d'accident o conflicte amb un altre vehícle o per poder demostrar o denunciar algun fet.
Cal fugir de les típiques fotos orteres de persones o grups , tots allà ben posats , per això ja tenim els casaments.
Els que a sobre tenim un Blog ens és una bona eina per adjuntar imatges als nostres escrits.

Salut !!!