11.7.08

Comerciants i restauradors de Cambrils demanen que es retiri un nou carril bici. La mateixa història de sempre

Fa uns dies llegia a la Revista de Cambrils 23/6/2008 que els comerciants i restauradors d'un tram de l'avinguda Diputació (al passeig marítim) demanaven que es retiri un carril bici i es tornin a posar les places d'aparcament que hi havien perquè creuen que això tindrà repercussions econòmiques en els seus negocis.

La situació em resulta familiar. La gent que compra a les botigues i menja als restaurants és la que ve amb cotxe i aparca a davant? I la gent que passeja pel passeig marítim? I els ciclistes? Què no mengem i comprem com tothom? La situació em recorda les reticències que sempre sorgeixen per part d'alguns comerciants quan en zones comercials es creen zones de vianants, s'eixamplen voreres etc. Fa temps vaig escriure l'apunt El debat sobre la Via Laietana, extrapolable en que parlava d'aquest tema. Potser una altra tema relacionat és el fet que l'opinió d'un sector de comerciants tingui a vegades més força que la resta de ciutadans o residents.

Finalment, només dir que no conec aquesta avinguda i que no puc opinar sobre el disseny del carril bici i que algunes de les altres queixes dels comerciants semblen lògiques i caldria cercar-hi solucions.