29.4.09

Cotxes 3 - Bicicletes 0

El problema són les bicis o els cotxes? Ahir anant a peu per la Diagonal vaig veure 3 cotxes que es saltaven semàfors en vermell en diversos punts posant en perill els vianants que creuàvem. No vaig tenir problemes amb les bicis. Em va recordar el que he comentat tantes vegades, el conflicte important és amb el cotxe.

El debat ja està molt suat, però davant del continu degoteig mediàtic de notícies he decidit fer un petit recull de frases que es diuen bastant a la lleugera i que hauríem de respondre o matisar:
  • Els atropellaments de vianants per part de ciclistes són un gran problema... El problema són els atropellaments realitzats per cotxes, a Barcelona 1 de cada 3 morts en accidents de trànsit són vianants.
  • S'haurien de matricular les bicicletes per poder-les multar... I els vianants també haurien d'anar matriculats per poder-los denunciar i haurien de portar casc...
  • El casc hauria de ser obligatori a la ciutat... A Holanda o Dinamarca no en porten, potser que seguim el seu exemple que els hi va molt millor.
  • L'ocupació de la vorera per part de les bicicletes és intolerable... I l'aparcament de motos i cotxes a les voreres? I les terrasses dels bars i restaurants? Aquest potser sí que és el principal problema d'ocupació. I quin espai del carrer es dedica al vianant i quin al cotxe? I és normal quan a peu i en bici es fan la majoria de desplaçaments per ciutat.
  • Els vianant que circulava pel voral no portava armilla... Ni casc, ni llums de posició... El problema és que la construcció de carreteres no té en compte els itineraris per a vianants i bicicletes que ja existien.

1 comentari:

descender ha dit...

És veritat, la gent sol dir moltes coses dolentes dels ciclistes, però deu ser casualitat que mai he sentit que cap bici hagi matat un vianant... Jo sempre dic: "Un ciclista té més possibilitats de morir atropellat per un cotxe que un vianant per una bici". Sempre hi ha excepcions, però no et sols trobar que els ciclistes vagin com bojos. Tot i que el que molts fan és esquivar la gent a les voreres, i això és una cosa que hauríem d'evitar, ja que espanta a la gent i lògicament els és desagradable. Quan aprendran els conductors de cotxes que no són tan experts com es pensen? M'acabo de treure el carnet de cotxe i quan circulo m'acollono de com la gent condueix, i anant amb la bici no dic les coses que veig... Potser el problema, com bé dius, no és que la gent vagi més protegida, sinó que vaig amb més cura i respecte cap als altres.