21.9.09

Molesten les bicicletes a Barcelona?

Aquesta va ser la pregunta d'un debat al programa Els uns i els altres de Barcelona TV a principis d'any. Amb la pregunta ja els hi val, no serà el cotxe el que molesta? No he pogut evitar fer-li una ullada...

1 comentari:

Genis ha dit...

Aquest debat em va semblar molt desencertat. Barcelona té greus problemes: atur, inseguretat ciuatadana, incivisme, violència... i hem sigut la rialla i vergonya de tot el món amb el tema de la prostitució al carrer (tota la premsa mundial se n'ha fet ressó).
Això sí, per a algunes persones, el problema és que les bicicletes molesten i s'envan a un programa a intentar defensar amb arguments aquest debat.

Des del punt de vista periodístic, l'enunciat frega l'inconpliment dels codis deontològics del
periodisme. Està clar que s'ha intentat crear un estat d'opinió i en cap cas des d'un punt de vista objectiu.

Seria similar a que en una taula de debat l'enunciat fos: 'Esteu d'acord que la dona tingui dret a vot?' o també per exemple: 'Creieu que cal abolir l'esclavatge?'.

Estaria bé que el mateix programa que cuestiona un vehicle que des de fa anys fan servir moltes persones com a opció personal de transport, fes també públiques dades del soroll o contaminació a Barcelona i dels trastorns que aquests agents produeixen a la salut. Per exemple, comparar els valors màxims recomanats per la salut i els reals que hi ha a Barcelona.
Sobre malalties com l'EPOC, asma, bronquitis, o alguns tipus de càncer, que es fessin públiques les dades d'incidència i prevalència d'aquestes malalties, per exemple a l'any 2008 i al 1978.