15.3.10

Les bicis a la vorera molesten molt al 42% dels vianants

Aquest és el titular que ha triat El Periódico 10/3/2010 per encapçalar l'enquesta sobre hàbits i valors de medi ambient que l'altre dia us comentava. Com a subtítol ha posat que "El 69% creu que s'ha de restringir més l'ús habitual del cotxe a Barcelona", no han cregut que potser aquest era un títol més interessant? o que els ciutadans que van sempre o gairebé sempre en bici a Barcelona han passat del 4% a l'11% entre 2004 i 2008? O també s'hagués pogut destacar que el 19% no recicla per mandra!

Doncs no, el periodista ha cregut més important recalcar que la bici molesta perquè "El degoteig de queixes de vianants per aquesta irrupció en un territori fins ara plàcid té aquí una rotunda confirmació estadística". També es justifica dient que el 42% de molestos és més alt que el 29% de molestos per la invasió de les motos o el 29% molestos amb l'aparcament en doble fila, però a continuació quan ja ens ha inundat de dades ens recorda que el 49% es senten molestos per l'aparcament de cotxes damunt de la vorera o el 60% amb l'acceleració de les motos o el 81% amb els excrements de gos.

3 comentaris:

Mane ha dit...

Estic d'acord en que és curiòs, si més no, que destaquin justament això. Però de totes maneres, es veritat. Les bicis a la vorera molesten. S'hauria d'evitar sempre que sigui possible (i ho és en molts casos), circular per la vorera. I hi ha una diferència amb el tema de les motos o dels excrements de gos: les bicis estan augmentant, són "novetat"... i això, volguem o no, crea un conflicte candent, molt "sucós" per la premsa.

sinache ha dit...

I aquí també entren els traumes i les frustracions personals dels periodistes... El problema és que les bicis sembla que molestin a tot arreu, perquè els conductors -en general- tampoc és que estiguin massa contents de veure'ns pel carrer, oi?. Suposo que mica en mica, malgrat els sensacionalismes, acabarem per compartir amb normalitat i deixarem de ser notícia.

Bici-Vici ha dit...

D'acord que les bicis a la vorera molesten i que s'haurien d'evitar, però també hi veig les frustracions personals dels periodistes. De fet, estem parlant d'una enquesta d'hàbits respecte el medi ambient i la notícia ho il·lustra com si fos una enquesta de mobilitat o un baròmetre dels problemes de la ciutat.