1.4.10

Connexions verdes a la ciutat

L'altre dia pedalant pel parc de Vallparadís a Terrassa em van venir al cap altres parcs d'aquest estil (valls i torrents convertits en parcs) com el parc dels Torrents d'Esplugues, fins i tot vaig pensar en algun del trams del riu Ripoll a Sabadell.

També pensava en la sort de tenir espais com aquests que et permeten connectar de forma molt agradable diverses zones de la ciutat, tot i així, a vegades els polítics aprofiten que és agradable el fet de travessar un parc per estalviar-se un carril bici i no és això, una cosa és travessar un parc (perquè escurces camí) i l'altra és entrar i sortir d'un parc fent-te donar una volta perquè el polític s'ha estalviat el carril bici! D'altra banda, un parc és per sobre de tot una zona de vianants que en determinats moments pot tenir una alta ocupació.

Més o menys totes les poblacions tenen algun parc o franja verda que depenent del nostre trajecte ens permeten a la vegada fer una mica de drecera i gaudir d'una conducció més relaxada. També segurament tenim un munt de franges verdes desconnectades que amb algunes millores urbanístiques ens oferirien bones rutes per fer a peu, corrent o en bici. Un consell: acosteu-vos al vostre ajuntament i pregunteu si hi ha alguns planificació, sinó demaneu-ho amb una instància, amb l'associació de veïns, amb l'AMPA de l'escola, quan tingueu ocasió de parlar amb algun polític local...

2 comentaris:

El Centre de la platja ha dit...

Benvolguts/des,

ens dirigim a vosaltres des del Centre de la Platja, espai d’educació ambiental i d’informació del litoral de Barcelona, equipament de l’àrea de medi ambient de l’Ajuntament de Barcelona, per convidar-vos a participar, i demanar-vos si en podeu fer difusió entre els vostres usuaris, a l’activitat “Pel litoral, de parc en parc sobre rodes”, que organitzem el proper diumenge dia 11 d’abril a les 11 hores. L’activitat consistirà en un passeig mitjançant un itinerari guiat de contingut ambiental pels parcs del litoral de la ciutat, en bicicleta o patins. Està dirigida a tots els públics a partir de 10 anys. El període d’inscripció és fins el proper dissabte 10 d’Abril. Per més informació no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.

Esperant que us animeu a participar,

El Centre de la Platja
Tel. 93 221 03 48
Fax. 93 221 80 26
c/e. centreplatja@bcn.cat

Horari de primavera (1 de març al 31 de maig): Dissabtes, d’11 h a 14 h i de 16 h a 18.30 h. Diumenges i festius, d’11 h a 14 h.
Horari d’estiu (1 de juny al 30 de setembre): Tots els dies, de 10 h a 19 h, ininterrompudament.
Atentament,

Equip educatiu del Centre de la Platja
Àrea de Medi Ambient, Ajuntament de Barcelona

akaneroller ha dit...

Hola,

Estic suscrita al teu blog i trobo molt interessant tota la informació respecte el món de la bicicleta i dels carrils bici.

Gràcies a aquest comentari vaig poder saber que es feia l'activitat de "Pel litoral, de parc en parc sobre rodes".

Vaig participar amb els meus patins i els monitors de l'activitat es desplaçaven d'un parc a un altre en bicicleta.

Aquest és el link a l'article del meu blog on explico l'activitat:

http://akaneroller.blogspot.com/2010/04/de-parc-en-parc-sobre-rodes.html

Endavant amb el blog! Excel·lent treball!!!

Salutacions des de Barcelona,

Cristina