20.4.10

Finalitza el 3r Congrés Català de la Bicicleta

El tercer congrés ja ha acabat i n'han sortit coses positives, potser la més destacable és el compromís de la DGT de canviar el codi de circulació per tenir més en compte la bicicleta i evitar els buits legals i les contradiccions amb les ordenances municipals.

A nivell personal em van agradar veure els últims canvis que està experimentant San Sebastián de la mà del seu alcalde, l'Odón Elorza. També va ser interessant la presentació de Mikael Collins-Andersen sobre Copenhagen que va anar en la línia del seu bloc que sovint cito, el copenhagenize.com. Algunes presentacions sobre Barcelona (les podeu descarregar en aquesta notícia) van ser interessants sobretot per les dades que aportaven. Sobre infraestructures emvan agradar les ponències que parlaven de les rotondes, la circulació en contra-sentit o de l'accidentalitat de les zones 30 i sobre legislació va ser interessant la presentació de Ramon Ledesma, subdirector de normativa de la DGT presentant les línies mestres dels canvis del codi de circulació o la ponència d'Esther Anaya que posava de manifest diversos buits legals i contradiccions en les normatives estatals, autonòmiques i locals pel que fa a la regulació de la bicicleta.

Les conclusions dels mitjans de comunicació han estat diverses i sovint pixant fora de test ja que molts periodistes confonen la circulació urbana amb la interurbana, dos mons diferents en aspectes com el tipus de ciclista, l'accidentalitat o en les peticions dels usuaris de la bicicleta.

2 comentaris:

jr ha dit...

Es podria llegir o hi ha algún vídeo per conèixer el contingut de les ponecies?
Em sembla molt interessant....
M'atrau especialment aquesta que parla de la conducció contra sentit, o les propostes de modificació del codi de circulació.

Bici-Vici ha dit...

Suposo que aviat ho publicaran en aquest enllaç on ara pots trobar les ponències de les dues primeres edicions:
http://www.congresbicicat.org/ca/documentacio.html

Si no trobessis el que busques demana-m'ho i intentaria trobar-ho.