22.9.10

Primera campanya municipal per fomentar el civisme entre els ciclistes

Curiosa manera de cel·lebrar la Setmana de la Mobilitat a Barcelona: fent un campanya perquè els ciclistes siguin cívics! Com si ho fóssim menys que altres col·lectius!
No em sembla malament que es faci la campanya, però sí la criminalització del col·lectiu. Caldria fer campanya també amb la resta d'usuaris de la via, ja que qui no agafa una bici a la ciutat no ens entén. Caldria desactivar un munt d'afirmacions errònies que es fan sobre com haurien de circular els ciclistes.

D'altra banda, Barcelona, a diferència d'altres ciutats, té una setmana dedicada a la bici i ja fa moltes activitats de promoció llavors i fins a cert punt és normal que no faci altres activitats de promoció de la bici aquesta setmana. Llegiu ho mireu la notícia i el fulletó editat per la campanya:

3 comentaris:

Mane ha dit...

A mi no m'ha convençut gaire el decàleg... l'he comentat al meu blog punt per punt, però em fa ràbia per que més que afavorir el civisme afavoreixen la por a anar en bici...

nuresma ha dit...

Crec que normalment els que estan més desinformats i són més incívics són els conductors d'automòbils i no els ciclistes.
Seria molt més efectiva una campanya dirigida cap aquest col·lectiu (és clar que no sé si hi voldrien participar...).

Jordi (L'Hospitalet) ha dit...

Això és vergonyós! Si cal gastar-se els nostres diners en fer campanyes absurdes, com a mínim que la dirigeixin a qui toca: als cotxes!! Ara resultarà que jo, que pedalejo, sóc un criminal (bé, digue'm un incívic). Estic molt indignat!