25.10.10

Els perills de saltar-se els semàfors de l'Eixample

Avui he vist en directe un petit accident al carril bici de Consell de Cent: una ciclista amb bici del bicing s'ha saltat el semàfor vermell i s'ha esperat per poder passar (vegeu la foto). Uns segons més tard un cotxe aparcat a la cantonada ha fet marxa enrere fins a envestir la bici. La ciclista s'ha trobat totalment venuda, no podia anar endavant perquè passaven cotxes i les bicis no van enrere, així doncs, ha desmuntat de la bici a temps per no ser envestida. Tot ha quedat en un ensurt perquè el cotxe no anava molt depresa i crec que el cop a la bici ha estat fluix.

Un Guàrdia Urbà en moto que estava parat al meu costat al semàfor, s'ha avançat per arribar al punt de l'accident. Quan el semàfor s'ha posat verd he passat pel costat i he sentit com el policia els esbroncava a tots dos.

Només vull afegir que els cotxes aparcats en bateria o semi-bateria acostumen a ser un perill pels ciclistes perquè sovint no ens veuen. A l'Eixample, a més a més, les cantonades amb aparcament en doble fila i vehicles que s'incorporen al trànsit en qualsevol moment i en qualsevol direcció acaba causant situacions de perill fins i tot quan circulem pel carril bici respectant els semàfors.

2 comentaris:

Nuresma ha dit...

Sort que ningú ha pres mal.
La veritat és que a mi em faria una mica de por anar amb bici per Barcelona, però no em feu cas perqùe també em fa pànic anar-hi amb cotxe.
Deu ser que sóc de poble jeje.

Anònim ha dit...

Es curiós,
Soc de Vilanova i sempre que vaig a BCN amb la Brompton en tren, m'agrada molt circular pels seus carrils bici i francament no tinc sensació de perill..
Ja se sap que les sensacions a vegades enganyen...