9.11.10

Nou carril bici al passeig marítim de Castelldefels

La primera impressió d'aquest nou carril bici al passeig marítim de Castelldefels és molt bona:
  • Són uns 2 km de carril bici
  • S'ha eliminat un carril de cotxes i no s'ha envaït l'espai de vianants i això d'entrada és molt bona notícia.
  • És bidireccional i es facilita l'avançament entre ciclistes.
  • Queda proper a la platja i amb l'alçada de la bici es veu. Això fa que circular-hi sigui agradable i que els ciclistes no es vegin tant temptats d'envair l'espai dels vianants.
  • Hi ha segregació entre el carril bici i els cotxes (esperem que les peces escollides durin més que a Barcelona).
  • El tram realitzat és molt continu i no té conflictes amb cotxes que el creuïn.
  • Els passos de vianants queden força marcats.
  • Un tram curt es comparteix amb els vianants, però no hi hauria d'haver gaires vianants perquè arran de platja hi ha el passeig.
  • Hi ha connexió directe amb el carril bici del passeig marítim de Gavà i això ens dóna un total de 4 km de carril bici arran de mar. Llàstima els últims metres de connexió entre els 2 municipis que no queden ben resolts: el carril de Castelldefels és a la calçada i el de Gavà a la vorera i el pas de l'un a l'altre hauria d'estar indicat i facilitat amb una rampa adequada.
  • Hi ha connexió amb el carril bici de l'Av. del Canal Olímpic. S'ha senyalitzat un carril bici d'uns 600 metres per connectar amb el carril bici que ja hi havia a l'altra banda de l'autovia C-31. Aquest tram també té alguns punts millorables.
El tram realitzat són 2 km entre el carrer número 9 i el terme municipal de Gavà. Era un tram senzill on no hi havia aparcaments ni carrers i que no ens soluciona les restriccions de pas per a bicicletes que hi ha pel nou passeig marítim damunt de la sorra. És justament aquesta zona més comercial la que falta ara resoldre i que no sé si està planificada encara. És una zona amb molts establiments de restauració, amb alguns aparcaments i amb molts cotxes cercant aparcament i amb diversos carrers que travessaran l'hipotètic carril bici. Em refereixo al tram entre el carrer número 9 i República Argentina.

El tram més proper a Sitges haurà d'esperar

De moment no hi ha acord amb el Ministeri de Medi Ambient per la reforma del tram de passeig més proper a Sitges (entre República Argentina i Sitges). Castelldefels i Sitges proposen un passeig de fusta de 5 metres d'amplada que arribaria fins a Port Ginesta, però això envairia el domini marítim. La proposta de la Mancomunitat de Municipis per complir amb la llei de costes seria eliminar un carril de circulació, però això entre en conflicte amb els veïns que no volen que el trànsit del carril eliminat vagi per un dels carrers residencials. Podeu veure els detalls del culebrot aquí: El Punt 21/9/2010

En tot això, un carril bici segregat pinta malament. En tot cas, haurem d'esperar.

1 comentari:

Juanete ha dit...

Donç a l'alçada de la segona foto hi ha un parquing i no fa gaire que un tot terreny gaire be em pasa per sobre quan jo anava en direcció contraria al sentit dels cotxes. Tambè, a la frontera amb Gavà s'acaba sense indicacions de que el de Gavà passa pel passeig marítim, a la vorera i et quedes, de sobte en un carril únic amb cotxes empenyen-te.

Celebro la iniciativa pre-electoral però continúo pensant que no es la solució.