20.8.10

Traient diners del caixer automàtic des de la bici

L'altre dia ho vaig fer des de la Brompton!!!

Potser m'he tornat massa còmode, però aprofitant que el caixer es trobava a peu de carrer no vaig poder evitar-ho...

16.8.10

Cal prendre 2 litres d'aigua al dia?

Cal prendre 2L d'aigua al dia? Aquesta entrevista a un metge desmenteix que calgui veure 2 o 3 litres d'aigua com molta gent diu. Fins i tot, l'excés d'aigua podria tenir efectes nocius.

12.8.10

Carrils bici a Begues

L'altre dia a Begues em vaig fixar en aquest carril bici bidireccional que travessa pràcticament tot el poble pel carrer de Ferran Muñoz i que continua pels 2 extrems per altres carrers. No és habitual veure en un poble relativament petit un carril bici bidireccional a la calçada i amb forces senyalitzacions, llarg i amb algunes connexions. Segurament tot és millorable i alguna segregació s'agrairia ja que l'amplada de la calçada és justeta tant pels cotxes com per a les bicicletes, tot i així, a la pràctica, la baixa freqüència de circulació permet a les bicis en sentit contrari al sentit de circulació dels cotxes, acostar-se una mica a la vorera per deixar més espai amb els cotxes.

Per curiositat he cercat el mapa de carrils bici de Begues i he trobat el pla de mobilitat al web de l'Ajuntament de Begues amb un plànol de planificació de carrils bici de 2008 que no preveu cap carril bidireccional, sinó 2 carrils unidireccionals en 2 carrers paral·lels, però sembla que al final s'ha triat aquesta altra opció.

9.8.10

El sacrifi de córrer? Val la pena l'esforç?

He estat llegint l'article El sacrifi de córrer? Val la pena l'esforç? i m'han agradat les reflexions que l'autor fa sobre l'esport amateur, us ho recomano com a lectura d'estiu!

Parla de córrer, però es pot aplicar també al ciclisme i altres esports. I si us agrada podeu continuar llegint el decàleg de raons per córrer i les 10 raons per no córrer.

8.8.10

Al gener nous capítols de "Carreteres secundàries"

Llegeixo que la xarxa de televisions locals emetrà al gener els nous capítols de ‘Carreteres secundàries’. Ja n'he parlat diverses vegades, però si no heu vist mai aquesta sèrie documental us la recomano: presenta rutes cicloturístiques amb BTT, amb bici de carretera o amb bici plegable, per ciutats, vies verdes i zones naturals de Catalunya. Podeu veure-la en la majoria de televisions locals de l'àrea de Barcelona o potser de forma més pràctica podeu veure els capítols que us facin gràcia per Internet aquí.

I què podrem veure en els nous capítols?
[...] Els nous capítols porten l’espectador a rodar en bicicleta pel Poble Nou i la muntanya de Montjuic de Barcelona, la ciutat de Granollers i part del Vallès Oriental, Santa Coloma de Gramanet i el riu Besòs o Girona, episodis que ja han estat enregistrats.
Entre altres destinacions de les 13 rutes que formaran la tercera temporada del programa, n’hi haurà per primer cop dues fora de Catalunya, concretament al principat d’Andorra. La resta d’episodis es situaran al Penedès, on el programa pedalarà en tàndem al costat dels participants a la tercera trobada d’aquestes peculiars bicicletes, la serralada de Montserrat, Igualada i la comarca de l’Anoia, Viladecans i Gavà o el Baix Ter fins l’Estartit[...].

5.8.10

Thoughs on my bike

Un curtmetratge presentat al NYC Bicycle Film Festival '09. Molt original, quina enveja aquesta gent que sap dibuixar tan bé...

2.8.10

L'anella verda de Sant Boi de Llobregat


L'Anella verda de Sant Boi és un projecte de camí verd d'uns 16 km al voltant del municipi de Sant Boi de Llobregat. L'itinerari surt de les termes romanes (al costat de l'estació de FGC) i travessant el centre del poble se'n va al parc de la Muntanyeta per encarar després la pujada a l'ermita de Sant Ramon. Després va resseguint la carena en direcció a Torrelles per girar a la creu de Can Cartró cap al riu Llobregat, però abans d'arribar al camí de la llera, passa per la Colònia Güell i la riera de Can Soler. Un cop al riu, es descendeix fins a trobar el pont d'accés al riu que ens porta altre cop al punt de partida, les termes romanes.

En una segona fase l'anella s'ampliarà per abastar també la zona del parc agrari de manera que probablement descendirem una mica més pel costat del riu, travessarem la zona agrícola i enllaçarem amb el parc de la Muntanyeta.