4.1.11

Previsions pel 2011

Hi ha 2 elements que crec que marcaran molt les coses aquest any: la crisi i les eleccions locals. A nivell de mobilitat ciclista les retalles afecten molt directament a les polítiques de foment de la bici que encara no estan consolidades i que són secundàries pels nostres polítics. D'altra banda, la proximitat de les eleccions locals farà que molt probablement apareguin les polítiques de brotxa i pintura per complir a corre-cuita amb les promeses electorals de construir carrils bici. Després, amb les eleccions, les vacances d'estiu i l'inici de la nova legislatura molts projectes quedaran aturats.

Tot i així, aquest any hi ha diverses coses en perspectiva:
  • La xarxa d'aparcaments segurs BiciBox comença a funcionar de forma imminent i caldrà veure quin èxit té.
  • La reforma del codi de circulació també sembla prevista per aquest any i podria treure moltes traves i europeïtzar la circulació en bici.
  • Barcelona va presentar fa mesos un esborrany de manual de disseny de carrils bici que podria crear escola i podria ajudar a uniformitzar la senyalització ciclista.
  • La situació econòmica i l'alça dels preus dels carburant i del transport públic pot impulsar l'ús de la bicicleta.

1 comentari:

Nuresma ha dit...

Tens raó pel que fa a la crisi i les eleccions.
Però tinc esperances en els punts positius que menciones, a veure si a poc a poc anem millorant la situació de la bici en aquest país!