27.9.11

Primeres impressions del pla contra la contaminació

El nou pla de la Generalitat contra la contaminació sembla molt decepcionant d'entrada, perquè les informacions que ens arriben pels mitjans de comunicació (Ara 22/9/2011) no parlen de bicicleta ni de transport públic ni de reduir i restringir el cotxe, l'essència de la mobilitat sostenible. En plena setmana de la mobilitat sostenible i segura, aquest pla és com una broma de mal gust.

Els meus punts de vista ràpids a l'espera de llegir-me el pla sencer són que:
  • El pla incentiva que la gent es canviï el cotxe i això no és gaire sostenible.
  • Vol promocionar la moto elèctrica, però si ho fes amb la bici, ni que fos elèctrica, estalviarien energia i guanyaríem salut.
  • D'on traurem aquesta electricitat pel cotxe i la moto elèctrica? Quants anys més prorrogarem les centrals nuclears? Ara acaben de prorrogar Ascó 10 anys més tot i tenir nombrosos accidents cada any.
  • La Generalitat passa el marró de restringir el trànsit als Ajuntaments.
  • Qui pagarà la rebaixa dels peatges als cotxes verds? S'ha de finançar fent pagar més a la resta de cotxes, es farà així, però cap mitjà de comunicació diu que es pujaran un 2% els peatges.
  • La premsa no és tant crítica amb aquest govern. Amb el tripartit hauríem vist uns altres titulars i no s'haurien limitat a transcriure les notes de premsa o les paraules del Conseller de torn.
  • Només es pretén complir amb el límits de la UE pel 2010, no amb els límits que l'OMS diu que no hauríem de superar.
Actualització 28/9/2011:

4 comentaris:

CICLISMO NINJA ha dit...

Con CIU y su mano dura ha entrado la ultraderecha catalana a gobernar el país. Tú monta una manifestación quejándote q te enviarán los Mossus sin número de placa y con sus cámaras para regozijarse de su violencia a base de ostias a mansalva al mejor estilo de los grises de la época. Al guien dijo muy acertádamente que Franco murió pero los fachas, nunca se habían ido.

Nuresma ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Nuresma ha dit...

Totalment d'acord amb les teves reflexions. Tot aquest pla és un pegat més. En el tema de la mobilitat i sostenibilitat (com en d'altres) l'únic que es pretén és "apagar focs". Volen baixar la contaminació per evitar les represàlies europees i ho fan amb tot de mesures que no canvien gens la idea de fons que continua essent: visca el petroli, els desplaçaments estúpids, les nuclears...
Crec que falta una mentalitat molt més moderna en aquest sentit.

Bici-Vici ha dit...

No sé on he llegit que els propis experts del comitè assessor creuen que és insuficient o els més prudents diuen que és un pla tímid...