21.6.12

Fotografia amb poc pes

Caminant o en bici els equips fotogràfics pesats fan nosa i molts cops les càmeres compactes i fins i tot els mòbils reemplacen les pesades càmeres rèflex. Però quan vols una mica més de qualitat, més zoom o senzillament vols agafar el teu equip fotogràfic sempre arribes a un compromís amb el pes i el volum.

Moltes càmeres compactes ofereixen actualment bones qualitats en bones condicions d'il·luminació i si som dels que ens agrada tirar de zooms sempre tenim l'opció d'escollir una càmera super-zoom que amb un espai, pes i qualitat raonables ens ofereixen una gran versatilitat. El següent pas són les càmeres amb objectius intercanviables però sense sistema reflex, les micro 4/3 de Panasonic i Olympus, les NEX de Sony o sistemes equivalents que redueixen significativament el volum i el pes dels cossos i dels objectius.

Si fem servir teleobjectius i/o les condicions de llum no són les més òptimes ens caldrà un trípode. N'hi ha de petits i lleugers que són molt pràctics per fer-se auto-fotos, però molt poc pràctics pels teleobjectius. El monòpode de la foto de la dreta, és un altre cop un compromís entre el pes (300g) i en aquest cas l'estabilitat.