16.11.12

Aparcaments tancats a Múrcia

Poc abans que comencés el desplegament del Bicibox metropolità, a Múrcia començaven un projecte similar, però diferent. En aquest cas els aparcaments tancats són una sola estància on hi ha instal·lats els clàssics aparcaments en forma d'U invertida on lligues la teva bici.

L'accés a l'aparcament es fa amb una clau magnètica i un centre de control teòricament pren nota dels usuaris que accedeixen i vigila que no et deixis la porta oberta, entre d'altres.

El preu del servei és de 5€ mensuals i els usuaris estan obligats a registrar la seva bicicleta.

Els aparcaments tancats es combinen amb un sistema municipal de lloguer de bicicletes que reserva part de les places dels aparcaments tancats.

Comparant amb el Bicibox

El Bicibox és més barat (només 3€ al mes), més segur (no comparteixes estància), més ràpid d'usar, pots saber amb antelació si hi ha places lliures i a més disposes d'una assegurança que cobreix possibles robatoris (no ho he trobat en el cas murcià).

El sistema de Múrcia, en contrapartida, sembla més barat d'instal·lar i gestionar i possiblement aprofita molt més l'espai pel que crec que deu tenir més capacitat. No he trobat informació de si hi ha una limitació d'hores o dies d'estacionament com és el cas del Bicibox. De moment, només hi ha 9 aparcaments amb 20 places per aparcament i 10 places estan reservades per al sistema de lloguer municipal.