8.11.12

Castelldefels sense carril bici un any després

Sí, ja fa un any que l'actual alcalde de Castelldefels va decidir eliminar el carril bici del passeig marítim. De moment no tenim notícies de cap alternativa en curs tal i com havia promès. Continuarem esperant, però amb poques esperances perquè algú que elimina un dels millors carrils bici dels passejos marítims catalans no ho fa per motius tècnics.

Fent memòria

L'Ajuntament de Castelldefels, governat pel PP, va fer public a l'estiu de 2011 la seva voluntat de suprimir el carril bici del passeig marítim que portava poc temps en funcionament i que havia estat tirat endavant per l'equip de govern anterior.

Les excuses van ser molt pobres: una suposada inseguretat del carril bici i suposats col·lapses circulatoris causats per la desaparició d'un dels 4 carrils de tal manera que es produïa més contaminació, impossibilitat d'aparcar autocars i s'impedia que les ambulàncies arribessin a temps a les urgències.
 
El carril bici eliminat estava situat en la part més propera a Gavà on el passeig marítim és més residencial, menys comercial, més ample, amb molt d'aparcament i on ara tornen a haver-hi 4 carrils de circulació, 2 en cada sentit. La continuació per Gavà és de 2 carrils i després un. La continuació per la part més comercial del passeig marítim de Castelldefels continua amb 2 únics carrils.

Vegeu tot el que he publicat sobre Castelldefels o més concretament sobre Castelldefels i el Passeig Marítim.