30.8.13

Cotxes, motos i quads en pistes on l'accés és restringit

Moltes pistes forestals catalanes no permeten la circulació de vehicles de motor i ho expliciten amb un senyal vertical que prohibeix l'accés a excepció d'activitats ramaderes, forestals o pels veïns. Tot i així, la meva sensació aquest estiu és que hi ha gent que incompleix la normativa i aprofita la manca de recursos i la vista grossa de l'administració.

Us ho il·lustro amb 3 casos concrets de diversos més que he observat aquest mateix estiu:
  1. A la primera foto un tot terreny accedeix a la vall de la Llosa (la Cerdanya) amb la clau de la tanca que barra el pas i ens els trobem prenen el sol més amunt. Al cotxe porten un paper amb una autorització (oficial?).
  2. A baix a l'esquerre, un motorista agafa la pista del coll de Salamí al refugi de Cap de Rec (la Cerdanya).
  3. A baix a la dreta, un tot terreny aparcat al final de la pista dels estanys de la Gola (Pallars Sobirà) saltant-se la tanca i el senyal situats 1 km abans.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola, el cas de la vall de la Llosa té explicació. La vall és una propietat privada i els propietaris controlen el pas dels cotxes. Deixen passar 10 cotxes al dia previ pagament de 15€.
aquests diners ajuden a restaurar parts de la masia o fer el manteniment del camí.

Bici-Vici ha dit...

Gràcies Sergi, ja m'ho suposava. De totes maneres, és una mica lleig que hi hagi el cartell de prohibit el pas i després es permeti l'accés turístic de cotxes.