15.10.13

La Tilt elèctrica, la plegable elèctrica de Decathlon

Fa un any us parlava de la nova plegable de Decathlon, la Tilt que llavors encara no es trobava a les botigues catalanes i que presentava un disseny molt innovador començant per un disseny que permet un plegat extraordinàriament ràpid.

Ara veig que també hi ha una versió elèctrica de la bicicleta. El pes augmenta dels 13 fins als 23 kg i l'autonomia és una mica limitada: 30 km.

No tenim molts més detalls de la bici, en principi comparteix les característiques de les seves germanes plegables, només veig que porta una cadena convencional (enlloc de la corretja de goma) i que ve equipada amb un canvi intern automàtic de 2 velocitats que canvia quan es sobrepassen els 19 km/h.

Se'm fa difícil fer-ne una crítica més acurada sense haver provat cap de les bicis Tilt. El plegat sembla molt interessant, però no sé si la durabilitat de les peces serà l'adequada: per exemple els botons de plegat. D'altra banda, el sistema per fer-la lliscar no ha de ser gaire còmode amb la versió elèctrica degut al pes (vegeu vídeo a partir de 0:42).
 
El vídeo, gravat a Barcelona:



Més informació:

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Tinc la Tilt5 i he de dir que de moment és una molt bona compra, sobretot per com es pot traslladar un cop plegada. Amb la meva experiencia no liveig problemes a aquesta malgrat pesi 5 Kg més

Bici-Vici ha dit...

Gràcies pel teu comentari.

Un dubte, és fàcil aixecar-la o portar-la a pes si has de pujar escales?

Anònim ha dit...

No, jo faría el símil amb un cotxet de nen; per pujar 4 esgraons es pot, però si no hi ha ascensor i vius en un quart has de valorar algo tipus Strida, que roda com un troller amb rodes grans i pesa menys de 10 Kg (ja ni parlem de la Tilt elèctrica...).
L'altre dia la meva dona amb el Bugaboo Bee (cotxet dels més maniobrables) i jo amb la bici plegada anavem igual (mateixa maniobrabilitat, comoditat i cap problema amb pedretes o voreres amb relleu). Per tant, cal pensar en l'acessibilitat d'aquesta bici com si tinguessis un cotxet de nen.

CICLISMO NINJA ha dit...

Si tiene un pero y me lo dijo un chico encargado de la tienda de Decathlon q no quiero decir la localidad... y es bastante lógico q me vería experto o no, raro porq no doy el perfil de cilista... q la luz delantera al estar sujeta al cuadro y no al eje del manillar no alumbra en las curvas... jejejejeeee, mucho diseño pero las cosas son porq son... los nuevos diseños vienen así, supongo q habrá q montar una luz auxiliar.