23.12.13

Bon Nadal i Feliç 2014!

Amb aquest recull d'alguns dels paisatges que he visitat i enregistrat aquest 2013 us desitjo un Bon Nadal i un Feliç 2014 ple de pedalades, caminades, grimpades, traces i molta llibertat per decidir el nostre futur! 

20.12.13

Oribikes, plegables a l'estil Brompton

De tot els catàleg de plegables d'Oribikes, us en vull destacar el model Mi8 ja que és una bici plegable urbana molt ben equipada i amb un canvi intern de 8 velocitats. Com les seves germanes, té un plegat similar a les Brompton, uns dissenys innovadors i funcionals i components de qualitat.

Què en destacaria?
  • Al voltant de 12,5kg de pes amb parafangs i portaequipatges.
  • Canvi intern de 8 velocitats que permet afrontar pujades fortes.
  • Plegat compacte i força ràpid.
  • Possibilitat de fer-la rodar plegada o semi-plegada.
  • Manillar regulable en altura i no limitat en amplada.
  • Rodes de 16".
Només afegiria que per la forma de la bici sembla apte per persones molt altes.

18.12.13

Volta curta per les Planes de Son

Passeig circular a peu per les planes de Son per gaudir de l'ambient d'aquesta magnífica vall sense cansar-se gaire i sense més dificultats que haver de saltar alguns rierols. Travessarem boscos, camps de dall, rius i torrents i arribarem fins a un aguait per tornar al punt de partida pel vessant contrari de la vall.

Distància: 2,5 km

Descripció:

Sortim de la porta del centre Món Natura Pirineus (Son, Vall d'Àneu) seguint el camí del refugi del Pla de la Font indicat amb pintura groga. Una pista baixa a l'esquerra cap al riu i el creua. Nosaltres farem servir una passera paral·lela i continuarem per la pista fins a creuar el riu principal de la vall, el Tinter, ho tornarem a fer per una passera de fusta. Continuarem per la pista fins a un trencall on agafarem la pista de la dreta i de seguida la pista de més a la dreta que ens porta cap als prats, enlloc de la pista del Pla de la Font.
El camí ens porta fins als prats hi haurem de cercar el millor camí perquè sovint els torrents ocupen el camí principal. Seguint els marges i la línia d'arbres arribarem fins a un aguait de fusta de recent instal·lació situat al bell mig de tota la plana de la vall. Ens trobem als prats d'en Piero i si el dia acompanya, gaudim d'excel·lents vistes de 360 graus.


17.12.13

The Copenhagen Wheel comença a ser una realitat

Fa 4 anys en parlava a l'apunt La Bicicleta 2.0 i ara sembla que ja és una realitat tot i que la producció encara es fa manualment. The Copenhagen Wheel és un kit elèctric per convertir en elèctrica una bicicleta convencional, però és molt innovador, perquè tot està integrat en una roda: motor, bateria i tota l'electrònica necessària. Té 3 elements tecnològics distintius:
  1. Es recarrega parcialment en les baixades i quan frenes
  2. Està tot integrat en la roda
  3. El motor es pot comunicar per Bluetooth amb un mòbil

Cicloturisme històric

La British Library ha pujat més d'un milió d'imatges a Flickr que passen a ser de domini públic. Fent algunes cerques, he trobat forces fotos del món de la bicicleta.

Avui us presento algunes fotografies i il·lustracions de llibres que narren el que suposo que són alguns dels primers grans viatges en bicicleta pel món:


Tots són viatges de finals del segle XIX i en alguns d'aquests enllaços, fins i tot trobareu còpies digitals gratuïtes d'aquests llibres.

16.12.13

De Barcelona a París en "Alta" Velocitat

Més de 20 anys més tard, arriba la connexió ferroviària d'alta velocitat amb Europa. Això, un cop més, ens hauria de fer reflexionar. Paradoxes de tot plegat, ha arribat abans un enllaç en bicicleta (la Pirinexus) que l'enllaç ferroviari!

Sembla una broma, però la nova línia
usarà trens del 1992 remodelats!
I per què no arribat abans? Exclusivament per la falta de voluntat del govern espanyol que sempre ha vist en aquesta infraestructura dues coses que no li agradaven:
  1. Una potenciació de l'economia catalana que podia perjudicar el creixement de Madrid.
  2. Un reforç del lligam social, cultural i econòmic amb el País Valencià i amb la Catalunya Nord.

11.12.13

Passejant pel Pantà de Borén

Una curta i agradable passejada des del poble de Borén (Alt Àneu, Pallars) fins al pantà de Borén em serveix d'excusa per mostrar-vos unes quantes imatges hivernals d'aquest paratge que val la pena visitar en qualsevol època de l'any.

Distància: uns 2km sense pràcticament desnivell segons l'itinerari que realitzem.

Descripció:

Des de l'església de Borén creuem el riu per un pont i girem a l'esquerra per un camí que transcorre elevat pel marge dret del riu. Entre marges de pedra veiem el riu cada cop més avall i comencem a veure la cua del pantà. Us proposo continuar uns metres més fins a passar un turó rocós i allà, passant entre el turó i el prat, podreu atansar-vos a la riba del pantà.


9.12.13

Decathlon Quechua Phone 5

Decathlon ja havia fet alguna incursió al món dels mòbils treient algun model reforçat pensat per la pràctica esportiva, però l'auge dels Smartsphones havien deixat aquell model en obsolet. Ara la companyia francesa, recupera la idea en un smartphone Android de gama mitja que ofereix 3 elements diferenciadors:
  1. Resistència (i impermeabilitat)
  2. Sensor baromètric d'altitud (més precís)
  3. Bateria de llarga duració
Pel que fa a la resta, és un mòbil modern de gama mitja similar en prestacions als que hi ha actualment al mercat. Per tant, hi trobareu un sensor GPS amb totes les possibilitats d'orientació que això comporta. Per tant, és una opció força interessant a tenir en compte pels practicants d'esports a l'aire lliure!



3.12.13

Siva Cycling: transformar el pedaleig en electricitat

I això no és una dinamo de tota la vida? Sí, essencialment sí, però Siva Cycling afegeix una petita bateria que es pot treure per després carregar dispositius fora de la bici, aquesta és la novetat que afegeixen aquests emprenedors.

2.12.13

Presentació sobre rodes del llibre "Cicloturisme tranquil per Catalunya"

Una pedalada des de les Corts fins al Delta del Llobregat va servir per presentar el llibre de cicloturisme tranquil de Rafael Vallbona. Us ho resumeixo en aquest petit muntatge:



Si voleu conèixer una mica més el Delta del Llobregat, podeu donar un cop d'ull a aquestes ressenyes: