18.2.14

Aparcaments tancats al Campus del Baix Llobregat a Castelldefels


Aparcament al porxo d'una residència d'estudiants
Els aparcaments per a bicis a l'interior d'edificis són una bona solució per evitar robatoris, tot i que sempre millor si són en llocs vigilats i amb certes mesures de seguretat.

Avui vull destacar un parell d'aparcaments tancats al Campus del Baix Llobregat de la UPC que són un exemple de bona pràctica i poden servir d'inspiració perquè aprofiten espais com una zona porxada o l'entrada d'un edifici.

A les dues primeres fotos podeu veure el porxo de la residència d'estudiants que ha estat ben tancat i s'hi han posat aparcaments tradicionals en forma d'U invertida. L'accés és restringit.

Les dues fotos següents són de l'aparcament interior i exterior de l'Institut de Ciències Fotòniques. L'aparcament interior està situat just a l'entrada de l'edifici després d'un punt de control amb portes que impedeix l'accés directe a les bicicletes. Vull destacar que l'aparcament interior és visible des de l'exterior gràcies a la façana de vidre i ocupa una part important del vestíbul. Ho dic perquè en aquest centre de recerca no s'amaguen d'anar en bici i han triat un lloc molt visible de l'edifici per deixar les seves bicicletes!


L'aparcament exterior complementa el de l'interior.
Institut de Ciències Fotòniques
Aparcament patí de l'ESAB
L'oferta d'aparcament per a bicicletes en aquest campus es complementa amb diversos aparcaments exteriors davant dels edificis dels campus i amb un aparcament de la xarxa Bicibox de 7 places. També hi ha un petit aparcament en el patí interior de l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB).


Aparcament Bicibox instal·lat a principis de 2012
El Campus del Baix Llobregat té unes característiques que propicien molt l'ús de la bici, però també el passeig, la presència de vianants, corredors, etc. En destacaria:
  • La distància que separa el campus de punts d'interès com l'estació de tren, el centre del poble o el passeig marítim va dels 800 metres als 2 km. Distàncies ideals per fer en bici. 
  • L'accés de cotxes està prohibit i es restringeix al serveis.
  • El llac del campus amb una longitud aproximada d'1 km, vegetació i fauna deltaïcs i agradables camins al voltant, propicia el passeig.
  • Allotja col·lectius més propicis per a l'ús de la bici com per exemple estudiants o investigadors de països on l'ús de la bici és més habitual.
Vegeu també:
Publicat originalment en aquest blog el 29/11/2011. L'he actualitzat amb noves fotografies i textos el 18/2/2014.