15.10.14

Les coses que no t'expliquen sobre anar en bici o el que et costarà de veritat

Pantalons estripats
Anar en bici és magnífic i poder-hi anar cada dia quan vas a treballar és la millor forma de començar el dia i si a més, pots gaudir d'un recorregut sense massa cotxes o que travessi algun parc o zona no urbana, llavors l'experiència és insuperable. A tot això, s'hi sumen molts altres avantatges que des d'aquest bloc m'he fet un fart de repetir: molt saludable, econòmic, ràpid i bo, no solament per nosaltres, sinó que és bo per la societat.

Avui però, toca parlar d'alguns inconvenients i de com afrontar-los.

La bicicleta sí que consumeix energia
Pasta en forma de bici
Deixa't de Watts o Joules, en bicicleta l'energia es mesura en calories! La bici fa venir gana i per tant menjaràs més, per tant, és un bon moment per cuidar-te una mica i menjar de forma més saludable. Si no et cuides i menges qualsevol cosa, potser enlloc d'aprimar-te, t'engreixaràs.

Trencar pantalons
En bicicleta la roba dura menys, especialment els pantalons. I tot i que en bicicleta es pot portar qualsevol tipus de roba, el fet d'anar en bici, crec que fa que triïs un tipus de roba o una altra segons la seva comoditat també damunt de la bici.

Despentinar-se
L'aire i la velocitat de la bici farà que ens despentinem més fàcilment si el nostre cabell té tendència a fer-ho. Si fem servir casc, doncs encara més.

Suar
Si anem massa ràpid suarem. No hi ha més. A l'estiu, si anem a poc a poc, no suarem més del que ho faríem a peu. Eviteu també portar motxilles i bosses que impedeixin una bona transpiració del vostre cos. La resta de l'any, les cremalleres i treure's roba us ajudaran a trobar el màxim confort.

El manteniment
Anar en bici tampoc surt gratis del tot. Si ho volem comptar bé, hauríem de parlar de l'amortització del cost de la bici, de les reparacions i el manteniment que hi fem i de tots els accessori que adquirim. Fent càlculs, surt bastant més econòmic que anar en transport públic per Barcelona amb un T-10 d'una zona.


Passareu fred
A l'hivern, els primers metres que feu en bici o alguna baixada en la que no pedaleu, us faran passar una mica de fred, després ja no. També passareu fred el dia que us oblideu els guants o hi hagi un canvi de temps.

Podria continuar trobant inconvenients, però crec que més aviat serien com les excuses per no agafar la bicicleta ;-)

1 comentari:

Jordi ha dit...

El que més em va sorprendre va ser el desgast de la roba... Tinc tots els texans apedaçats per la zona dels dallonsis!

Vegeu també