24.2.17

Vies verdes al Rosselló

Via verda entre Perpinyà i Santa
Maria de la Mar.
Després d'haver-vos parlat de les infraestructures ciclistes de Perpinyà i d'haver ressenyat la ruta que hi vam fer, volia acabar fent un recull fotogràfic comentat de les vies verdes, els carrils bici interurbans, les rutes d'oci i alguns altres carrils bici locals que hi vaig recórrer.

Si ho haig de resumir d'alguna manera, diria que les dues vies verdes oficials per on vaig passar tenien una infraestructura força decent i contrastaven amb altres rutes o carrils bici urbans amb trams de molt baixa qualitat.

Us deixo amb les fotos agrupades per rutes i amb comentaris. A part de les dues vies verdes per on vam passar, al Rosselló n'hi ha dues més una al sud, que connecta Argelers amb la Pirinexus, i una al nord que va de la costa fins a Rivesaltes i que de moment no té continuïtat.

 

Eurovelo 8


La ruta europea Eurovelo 8 (EV8) ressegueix la costa mediterrània i el tram que vaig seguir tenia bona senyalització i s'hi havia invertit diners fent passarel·les i túnels per evitar cruïlles o rius, entre d'altres.

Eurovelo 8, tram compartit, però pràcticament sense trànsit motoritzat.
Vorera-bici on trobem el trencall de l'EV8



La ruta EV8 no escatima ponts, passarel·les i túnels per les bicis.

EV8, pas subterrani per sota una carretera.

Via verda Perpinyà - Santa Maria la Mar


Aquest itinerari connecta Perpinyà amb la ruta EV8 i amb la costa i transcorre d'alguna manera paral·lel al riu Tet (tot i que només a prop de Perpinyà va realment pel costat del riu). També sembla que en el futur hi haurà connexió amb la via verda entre Perpinyà i Thuïr perquè ambdues tenen el mateix codi de via verda. La primera foto de l'apunt també és d'aquesta via verda.
Tram urbà de la ruta. Tipus pista bici.
Dos nois en patinet anant d'un poble a l'altre.

Altres itineraris

Finalment, també he volgut recollir alguns altres trams d'itineraris ciclistes que no són pròpiament part de l'EV8 però que són molt propers i com veieu presenten problemes molt típics que també veiem sovint prop de casa nostra.

Obstacles, espai per a vianants massa estret...
Cedir el pas als cotxes que entren en un recinte privat?


Carril bici segregat, però massa estret per ser de doble sentit.

Espai compartit amb vianants al passeig marítim de Canet-Platja.

Senyalització d'una ruta cicloturista.
Més informació: