21.2.09

19.2.09

Suport per posar la bici al revés

L'SPIB64 són un parell de suports (com un trípode) per posar al manillar i poder girar la bicicleta i fer-hi reparacions sense haver de treure o fer malbé els accessoris que hi tinguem muntats. El model més enginyós (fotografia de la dreta) es plega dins el tub del manillar.



18.2.09

Els taxistes no saben conduir

Ja és ben sabut que els taxistes condueixen malament (és el que acostumen a dir la resta de conductors). Ara ho podem afirmar amb més certesa ja que reduint la velocitat fins a 80 km/h han augmentat el seu consum un 3,9%. Així ho diu aquesta notícia:
La notícia no diu com ho han calculat i no crec que sigui pas cert tenint en compte que sembla que hi ha menys caravanes. En tot cas, caldrà enviar a alguns taxistes a un curs de conducció eficient perquè aprenguin a conduir amb marxes llargues i aprenguin que a 80 km/h es pot anar en 5a marxa.

Sempre és lleig ficar a tothom en un mateix sac i per tant demano anticipadament disculpes als taxistes que no comparteixin les afirmacions de la Federació Catalana del Taxi.

17.2.09

Bicicletada d'inici de la campanya de respecte al metre i mig

Fa uns mesos us comentava una iniciativa de la Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bicicleta per fer recordar al conductors la importància de respectar el metre i mig de distància lateral. Ara sembla que s'inicia una campanya amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit i per aquest motiu es fa un bicicletada pels carrers de l'Hospitalet de Llobregat:

La bicicleta un vehicle fràgil, per la nostra seguretat, respecta el metre i mig

El proper diumenge 22 de febrer a les 9:30h farem una bicicletada coincidint amb l'inici d'una campanya de la Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bicicleta adreçada a recordar a els conductors de vehicles a motor que estan obligats a respectar la distancia lateral d'1,5 metres per avançar als ciclistes a les carreteres.

Aprofitant la sortida del 67è Memorial Joaquin Sabaté Dausa organitzat per la Unió Ciclista de l'Hospitalet realitzarem una bicicletada pels carrers de l'Hospitalet.

Sortida: 9:30h a l'av. Álvarez de Castro

Arribada: cap a les 11h al punt de sortida.

Recorregut: d'uns 5 km pels barris del Centre, Sant Josep i Bellvitge

S'obsequiarà als participants amb una ronyonera reflectora.

Organitza: Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bicicleta i La Saboga amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.


Proposta al Parlament per construir un carril bici a la costa del Maresme

El Parlament català ha aprovat una proposta de resolució presentada per CiU que permetrà reservar un espai per a comunicar amb un carril-bici totes les poblacions costaneres del Maresme.

Armstrong ofereix una recompensa per trobar la bici que li van robar

Sembla que ni Lance Armstrong s'escapa dels robatoris! Durant el Tour de Califòrnia li van robar d'un camió una bicicleta única que podria estar valorada en 20.000 Euros.

Comença a circular per Barcelona el primer bus híbrid

Les característiques d'aquest model, un Tempus de l'empresa Castrosua, són:

Model: Tempus
Longitud: 9,5 m
Amplada: 2,4 m
Places: 57
Autonomia: 300 km
Propulsió: dos motors elèctrics de 67 kw i un dièsel de 84 kw

Amb aquest vehicle s'esperen consums i emissions de contaminants un 20% inferiors als d'un autobús convencional.

16.2.09

Wicler: mans lliures i música a la bici

Good for you, Good for the planet ha dissenyat un dispositiu per a bicicleta que integra mans lliures, reproductor de música sense auriculars (ràdio i MP3), llum davantera i clàxon.

11.2.09

Propostes de connexions entre el Prat, Cornellà i l'Hospitalet de Llobregat

Els corredors verds entre el Prat, Cornellà i l'Hospitalet de Llobregat és una proposta de La Saboga per interconnectar diversos parcs urbans, espais agrícoles i el riu Llobregat a través de corredors verds per on es pugui circular en bicicleta i a peu.

En la seva proposta tenen en compte els carrils bici existents així com els planificats. De tot això en surten diversos eixos:
  • El riu Llobregat
  • La cornisa verda: coincideix amb la línia de tren entre Barcelona i Vilafranca i és la línia que separa les zones planes i deltaiques de l'Hospitalet i Cornellà amb les zones muntanyoses.
  • La Ronda de Dalt: aquest eix connectaria la Cornisa Verda amb el riu Llobregat a través de la zona agrícola de l'Hospitalet i la Gran Via.
  • La Gran Via: està previst el seu soterrament tant a l'Hospitalet com el Prat de Llobregat.

10.2.09

Granollers engega el seu Ambicia't

Tal i com us havia comentat fa uns mesos, Granollers ha engegat el seu servei de bicicletes públiques. Llegeixo a lamalla.cat (2/2/2009) que després de diverses proves aquesta setmana ja entra en funcionament l'última fase de proves del nou servei amb 9 estacions i 30 bicicletes. Quan el servei sigui definitiu la quota d'abonament serà de 12 Euros, de moment val 1 Euro i ja es pot fer la inscripció a través del web del servei.

6.2.09

Sabadell, Badia, Barberà, Sant Quirze i Castellar estudien implantar un servei de bicicletes públiques

Sembla que Sabadell està estudiant implantar un servei de bicicletes públiques i els ajuntaments propers cerquen la manera d'afegir-se al servei.

L'Àrea Bicing per a principis de 2010

Sembla que el Bicing metropolità no començarà fins a principis de 2010. La primera previsió que vaig conèixer era l'estiu de 2009, després va ser finals de 2009 i ara ja es parla de principis de 2010. Els retards semblen motivats per la dificultats d'establir un servei amb tants municipis, harmonitzar la legislació i els contractes de publicitat, redactar el plec de condicions, firmar els convenis entre cada ajuntament i l'àrea metropolitana etc. Llegeixo (El Punt 6/2/2009) que el Prat de Llobregat acaba de signar el conveni amb l'EMT.

2.2.09

It's Your Ride

It's Your Ride és un petit curtmetratge encarregat per Hutchinson. Hi apareixen dos ciclistes urbans molt diferents, però que comparteixen una mateixa pau o harmonia al circular... Bé, jo discrepo una mica, però en tot cas el que m'ha agradat és la qualitat d'aquest vídeo i com transmet aquesta sensació d'harmonia amb la ciutat.


El BIcing a Perpinyà

BIP ! és el Bicing de Perpinyà. Ja fa un any que funciona, però a mi se m'havia passat per alt comentar-ho. Gestionat per la mateixa empresa que a Barcelona utilitza el mateix tipus de bicicleta i fins i tot el sistema informàtic.