29.5.14

Janbo Lock, una solució econòmica i pràctica per evitar el robatori de les rodes

Janbo Lock és un invent senzill, pràctic i econòmic que bloqueja ràpidament les rodes de la bicicleta. La seguretat queda en mans del cadenat que bloqueja el sistema i del sistema que usem per lligar la bici a un punt fix.

Pot ser un bon complement a una tanca en forma d'U.

Vegeu-ne la instal·lació:

26.5.14

Presentació de la "Gran Travessa del Pirineu Català. De Cadaqués a Vielha en BTT" a Sant Cugat

El proper dijous 29 de maig Jordi Laparra i Lluís Garcia presentaran el seu nou llibre "GTPC Gran Travessa del Pirineu Català. De Cadaqués a Vielha en BTT" (Editorial Alpina) a la seu del Club Muntanyenc de Sant Cugat.

Hi haurà una explicació de la ruta i la compararan amb la clàssica Transpirinaica, parlaran de material i de cicloturisme i donaran consells.

Més informació:

22.5.14

Folkvänlig, la bicicleta elèctrica d'IKEA

Sempre és una bona notícia que un fabricant com IKEA aposti per la bicicleta, ni que sigui per l'elèctrica, perquè això pot donar un nou impuls a aquest mercat i a l'ús de la bici.

El model d'IKEA, de moment, sembla que només es comercialitzarà a Àustria i, depenent de l'acceptació que tingui, es decidirà el seu futur.

En tenim poques dades, però té un disseny urbà interessant i un preu baix. Falta saber si això es nota en la qualitat dels components, com la bateria, de la qual no en sabem gaires coses. Té tracció davantera i intueixo que té un canvi intern a darrera (algunes fonts diuen que és un Shimano de 6 velocitats), però no ho sé del cert i podria ser una dinamo de boixa, tot i que els llums es controlen des del display i per tant suposo que funcionen amb la bateria.
Característiques:
  • Autonomia de 60-70 kg
  • 27 kg, tot i ser d'alumini, no és lleugera
  • 649€ (749€ sense targeta IKEA Family)
  • Bateria de ions de liti que diuen que aguanta 500 recàrregues sense perdre capacitat
  • Recàrrega completa de bateria: 6h
  • Motor de 250W
  • Hi ha versió de dona

20.5.14

Caminades primaverals per Naut Aran

En ple desglaç primaveral, la val d'Aran està espectacular, l'aigua baixa per tot arreu amb força mentre la neu es manté en altura gràcies a les gelades nocturnes. Però per caminar, és aquella època en que encara no pots prescindir de les raquetes perquè les gran congestes de neu ocupen les parts més altes i baixen sense avisar en les obagues. A la vegada, els camins i les pistes solen estar tallats per les restes d'allaus i l'efecte de l'aigua.

En aquest recull audiovisual veureu paisatges de 4 zones des d'on us proposo diverses caminades.


16.5.14

Cartes amb bici elèctrica a Ripoll

La notícia ja té temps, però em sembla important destacar que a Ripoll, fa 2 anys, el carter va començar a repartir en bicicleta elèctrica i que d'alguna manera Correus ho facilitava:

15.5.14

Senyals avisant als ciclistes dels angles morts dels cotxes de línia

Al Regne Unit han decidit posar senyals al darrere dels cotxes de línia de National Express avisant i advertint als ciclistes de que són vehicles amb importants angles morts.

No és una solució completa, i en part, es podria considerar que deixa la responsabilitat en mans del ciclista, però pot ser una solució parcial a l'abast de les institucions que gestionen el transport públic.

Dit amb altres paraules, si ets un Ajuntament, l'Àrea Metropolitana o la Generalitat, potser no pots legislar sobre la construcció de vehicles, però sí que pots fer que els busos o els cotxes de línia portin senyals com aquests.

12.5.14

Test de Pauwels

Aquest circuit d'habilitat s'utilitza per millorar i sobretot avaluar l'habilitat de nens i joves en bicicleta. El vídeo està gravat durant una activitat de la Saboga en la que vaig col·laborar.

A partir del segon 26, començo a fer el circuit amb la Brompton i amb una sola mà (perquè l'altra aguanta la càmera). I al segon 36 sentireu com moc uns dels cons, masses coses a la vegada!


5.5.14

Travessem junts el Delta del Llobregat?

Ja fa 10 anys que escric aquest blog i ho vull celebrar amb vosaltres el pròxim diumenge 11 de maig. Us animeu?

Com ho farem?

  • Sortirem a les 10h des de l'estació de Renfe de Castelldefels.
  • Arribarem a l'Hospitalet de Llobregat abans de les 14h (amb possibilitat de marxar abans des de l'estació del Prat, agafar transport públic o continuar cap a Barcelona pel carril bici de la Gran Via).
  • Apte per a qualsevol tipus de bici.
  • Inscripció per saber quants serem enviant un e-mail a biciviciat@gmail.com.


Què farem?
I si no podeu venir, no us preocupeu, m'agradaria fer algunes celebracions més, com per exemple una altra sortida ;-)