19.6.18

Les vendes de bicicletes elèctriques es disparen

La venda de bicicletes continua superant la de cotxes a Catalunya.

Ja tenim les dades de la patronal de la bicicleta espanyola, AMBE, referents al 2017. La bicicleta creix menys, però els preus de les bicicletes creixen un 13,1% fent que la facturació del sector augmenti un 5%.

Les vendes de cotxes continuen augmentant i, amb les dades espanyoles, per segon any consecutiu el cotxe supera per poc la bici en nombre d'unitats venudes. Han quedat enrere els anys 2014-2015 en que es venien més bicis que cotxes. Tot i així, la venda de bicicletes continua superant la de cotxes a Catalunya. Aquesta hipòtesis es basa en que a Catalunya només s'han venut un 16% dels cotxes, molt per sota del pes demogràfic o econòmic de Catalunya. Ens manquen les dades de vendes de bicicleta a Catalunya, però diversos indicadors em fan creure que això és així: sobretot les dades d'ús de la bici (enquestes, mostres, baròmetre, etc.) o que el 44% de les empreses de la bici estan a Catalunya.

El tipus de bicicleta:
  • Les vendes de BTT han baixat un 6%, però continuen sent les bicis més venudes amb un (41%) i la gent s'hi gasta més diners, de mitjana 680 €.
  • Les bicis infantils és el segon segment on es ven més (34,9%).
  • Les bicicletes urbanes han pujat un 5% i es situen en 3a posició (10.7%).
  • Les de carretera baixen un 9%, però la gent s'hi gasta més diners, de mitjana 1670 € (6,7%).
  • Les bicicletes elèctriques estan a punt de superar les de carretera, han crescut un 79% (6,5%).
La bicicleta urbana s'acosta a l'11%, però el creixement més bèstia és el de la bicicleta elèctrica. Ja representa un 6,5% i la gent s'hi gasta 2.107 € de mitjana, per tant el seu volum en vendes és molt superior al seu volum en unitats venudes. El mercat de la bici elèctrica està doncs igualant el que ja passa des de fa anys en altres països. El que no sabem és quantes bicicletes elèctriques són esportives i quantes tenen un perfil urbà.


Han tancat algunes botigues de bicicletes, però les que resten o s'han creat noves són més grans. Les botigues especialitzades representen el 79% de les vendes i han augmentat mig punt l'últim any en contraposició a les botigues multiesport i les grans superfícies que no creixen.

Font: