20.6.14

La publicitat també és important en la promoció de la bicicleta

Si no es coneix no s'utilitza. Aquesta és la màxima que fa que una política integral de promoció de la bicicleta hagi de tenir en compte també la difusió publicitària.

Aquests dies, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, m'ha arribat aquest full de mà per les xarxes socials i aquest díptic en paper que informen de diversos temes ciclistes.

El primer, distribuït per les xarxes socials i acompanyat d'un enllaç, ens informa de l'existència d'un plànol en format PDF dels carrils bici de la majoria de municipis que participen en la xarxa Bicibox. Aquest plànol-guia també el podeu trobar en paper.

El segon, aquest dítptic distribuït en paper, ens recorda que les bicicletes plegables es poden portar a l'autobús i a la vegada promociona la xarxa Bicibox.

17.6.14

2a Universitat Popular de la Bicicleta

Arriba la 2a edició de la Universitat Popular de la Bicicleta que es celebrarà a Montcada i Reixac del 17 al 20 de juliol.

Un preu popular i un programa divers que inclou xerrades, tallers, bicicletades o debats omplen 4 dies d'activitats al voltant de la bicicleta urbana, el cicloturisme, l'educació en bici o el ciclisme esportiu, entre d'altres.

La primera edició de la Unibici va ser organitzada per la Red de Ciudades por la Bicicleta i es va fer en castellà perquè tenia àmbit estatal. Pel que veig, en aquesta segona edició, l'àmbit continua sent estatal, però hi ha un web en català i posa que l'organització és de  Mou-te en bici de Girona. No sé doncs, si hi haurà traducció simultània per la gent de fora o haurem de renunciar a usar el català :-(

5.6.14

Confondre les recomanacions amb les obligacions

És bastant habitual que en referència a les normatives que envolten l'ús de la bici hi hagi moltes confusions. A les inexactituds i errors dels mitjans de comunicació, s'hi suma les dificultats d'interpretar una normativa canviant, amb contradiccions i que les ordenances municipals poden esmenar i esmenen de forma diferent en cada municipi.

A través de la DGT, ens arriba aquest díptic editat pel Consell de Mallorca que conté diverses imprecisions. Que ho difongui la DGT, dóna peu a més confusions. Les meves observacions:
  1. S'ha de circular pels vorals de la carretera si aquests són suficients (prou amples) i practicables (sense sots, brutícia o obstacles).
  2. A les Autovies no s'hi pot circular en bicicleta quan hi ha la senyalització que ho prohibeix (i s'ha d'oferir un recorregut alternatiu). Pot ser que a Mallorca a totes les autovies estigui prohibit. Al Principat, n'hi ha que s'hi pot circular.
  3. Els carrils bici són d'ús recomanat o obligat segons les ordenances municipals i la senyalització. El mateix passa amb les voreres. I el mateix passa amb el circular pel carril de la dreta, normalment no és una obligació, és una recomanació.