27.2.14

Servbici Express: una nova missatgeria en bici al Baix Llobregat sud

Bones notícies! Arriba una nova missatgeria íntegrament en bicicleta en una zona que fins ara no quedava coberta per cap empresa d'aquest estil. La missatgeria es diu ServBici Express.

Les característiques ja us les podeu imaginar: és un servei ràpid i que arriba a la porta de l'establiment d'origen i destí sense problemes d'aparcament. Els avantatges per a tots són els de l'ús de la bicicleta: salut, sense contaminació atmosfèrica ni acústica, sense ocupació de l'espai urbà, eficiència energètica, etc. Per tant, és un component interessant per introduir la responsabilitat social corporativa a la nostra empresa.

ServBici utilitza, entre d'altres, les bicicletes daneses Bullit. Un model molt estès arreu d'Europa pel transport de mercaderies (vegeu aquesta). Vaig tenir la sort de poder provar la Bullit que veieu a les fotografies i d'entrada és una sensació diferent:  va molt suau, cal una mica d'equilibri per iniciar la marxa i cal pràctica pels girs, ja que l'angle de gir és molt més gran que en una bicicleta convencional i es tendeix a voler girar massa el manillar, cosa que et desequilibra. Amb pràctica es soluciona ràpidament.
A la dreta, podeu veure el plànol de les zones on reparteix preferentment ServBici (consulteu altres zones).

Esperem que la presència de cada cop més empreses relacionades amb la bicicleta i de més ciutadans utilitzant-les ajudi a millorar les infraestructures ciclistes bastant precàries del Baix Llobregat sud, l'Hospitalet i la connexió entre aquests municipis.

Més informació: tríptic en PDF 1 i 2





Actualització: Notícia al Telenotícies comarques del 5/3/2014