26.3.07

Bicing i la competència amb les empreses de lloguer

Inicialment s'havia dit que el bicing no entraria en conflicte amb les empreses de lloguer de bicicletes, un negoci que crec que estava en alça a la ciutat i que a més estava sent innovador: empreses innovadores que ofereixen bicicletes plegables i te les porten fins a l'hotel, lloguer de flotes de bicis per a activitats, trixies (bici taxi turístic) etc.

Sí que és veritat que el preu del bicing és molt baix fins a les dues hores i que l'abonament setmanal és molt barat. Es diu que l'ajuntament vol impulsar un bon inici del sistema, però també s'ha de pensar que per a un bon funcionament convé que hi hagi sempre bicicletes disponibles i que per tant s'usin poc temps i no per oci.

D'altra banda, el lloguer de bicicletes fins ara no arribava a tots els barris de la ciutat i també penso que el bicing ni que sigui per oci o per turisme és important per recuperar la ciutat per a la bicicleta, en definitiva per aconseguir una mobilitat i una societat més sostenible. De fet, algunes de les traves (o barreres d'entrada) per a l'ús de la bicicleta a la ciutat són els robatoris i l'aparcament i la dificultat de transportar-la, el bicing dóna una solució a aquests problemes.

2 comentaris:

JoanCG ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
JoanCG ha dit...

Jo el que veig és que s’intenta evitar que algú tingui la bici i la deixi lligada a un fanal mentre fa una altra cosa per exemple, no és un lloguer de bicicletes habitual, serveix per fer recorreguts concrets i quan no hi ets pujat la deixes per a que algú altre la pugui fer servir.
Per tant crec que no fa competència directa al lloguer de bicicletes, encara que a Barcelona els preus de lloguer de les bicicletes son molt alts i no es per aquí per on podran competir (encara que si els baixessin no aniria malament xD), ho faran afegint serveis, fent rutes turístiques, activitats, mapes, millors bicicletes, cursos per a la gent d’aquí, en definitiva serveis afegits.

Respecte al que dèiem en l’anterior entrada hi haurà gent que la farà servir per oci, i no només en els casos que indiques, per exemple conec algunes persones que l’agafaran algun dia per donar una volta, son gent que te la bici penjada al balcó o al parquing i els fa por i mandra agafar-la per anar per ciutat i d’aquesta manera tindran molt fàcil provar-ho i segur que serà un primer pas per a que es decideixin a fer-ho servir en els seus trajectes o fins i tot a rescatar les seves bicicletes.
I per cert, no trobo que aquestes persones anessin a una empresa de lloguer de bicicletes.

pd: perdo el missatge anterior, l'havia enviat malament.