Tot i la posició favorable de la Fundació Mapfre a l'ús obligatori del casc de bicicleta, l'estudi que publiquen conclou que cal continuar investigant els efectes del casc i només recomana fer-lo obligatori pels nens i nenes.
L'estudi de la Fundació Mapre sobre el casc fa recerca d'estudis publicats anteriorment i de les posicions i regulacions de diversos actors internacionals.
Què en destacaria?
Què en destacaria?
- Fa referència a un estudi sobre accidents de menors de la Fiscalia de Sala de Seguridad Vial que analitza 65 accidents, dels que tant sols 5 anaven en bicicleta.
- Diu que són freqüents les notícies de ciclistes lesionats al cap, però només cita una notícia d'un diari espanyol.
- Dóna moltes xifres que tenen poca rellevància. No té sentit donar xifres de lesions crànio-encefàliques si no es destria el tipus de vehicle. I tampoc té sentit parlar d'accidents ciclistes si no es destria quins portaven el casc o quin tipus d'accident va ser.
- Reconeix algunes mancances del casc en les lesions a la part inferior de la cara.
- Reconeix les mancances dels estudis realitzats.
- Reconeix que les postures anti-casc obligatori no es basen en discutir l'efectivitat del casc, sinó en la compensació del risc que representa tenir més ciclistes circulant en bici.
- Posa en evidència que el casc no és obligatori en la majoria de països del món i en tot cas, només es fa obligatori per nens.
- La primera conclusió de l'estudi és que cal fer un estudi a Espanya de l'efectivitat del casc ciclista.
Estudi sobre el casc ciclista de la Fundació Mapre (PDF), febrer de 2013
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada