9.5.13

Aparcament per a bicicletes de Semab

Avui la premsa es feia ressò d'un nou aparcament de bicicletes segur de la casa Semab. L'he anat a veure intrigat i d'entrada m'he emportat una decepció perquè la cadena que subjecte el quadre és al meu entendre massa prima i fàcil de tallar. Un cop tallada la cadena, si la bici usa tanques ràpides a les rodes, sembla fàcil endur-te el quadre (*).

Tot i aquesta decepció inicial, s'ha de reconèixer que el tancament de les rodes sembla força segur, pràctic i enginyós. Si es millora la seguretat de la subjecció del quadre, llavors tindríem un aparcament força segur que facilitat molt la vida als ciclistes urbans.

  

(*) Actualització 20/5/2013: sembla que la cadena que subjecte el quadre és anti-cisalla i anti-serra radial.
Alguns comentaris més:
  • La possiblitat de fer el tancament amb targeta enlloc de clau pot ser un element més de seguretat.
  • La possiblilitat de recarregar bicis elèctriques és una afegit interessant.
  • La gent baixeta té dificultats per posar la bici en vertical, però bé, crec que és superable per la majoria de ciclistes i a més la subjecció de les rodes és immediata i facilita molt la maniobra.
  • Com passa amb la resta d'aparcaments, el seient i molts altres components queden a la mercè de qui vingui i per tant hem de continuar sent prudents i certes bicis de gamma alta i noves tampoc és convenient aparcar-les al carrer!
  • La posició d'aparcament estalvia espai públic urbà.
  • L'empresa ofereix diverses versions similars per ús públic i/o privat força interessants.
Els enllaços:

2 comentaris:

Vieri ha dit...

Hola,

Et volia fer uns comentaris al respecte de la teva publicació.

La cadena, no es pot tallar, està tractada i es anti-cisalla i anti-radial, per tant aquest punt es totalment fals i totalment segur.

Et convido a que algun dia vinguis a les nostres instal·lacions i podràs comporvar en primera persona que no es possible de tallar la cadena.

En quant al seient, també comentar-te que es pot fixar amb la mateixa cadena, per tant també queda totalment segur en el aparcament.

Novament et convido a que vinguis en persona a les nostres instal·lacions i puguis viure en primera persona el funcionament exacte del sistema.

Atentament,
Jordi Sorts.

Bici-Vici ha dit...

Gràcies per l'aclariment Jordi.

Poso un aclariment a l'escrit.