6.9.10

Nou itinerari familiar al Delta de l'Ebre

A través del butlletí del Parc Natural m'assabento de l'existència de nous itineraris en bici, per exemple aquest de curt dirigit al públic familiar. Us en faig una reproducció literal del que he trobat al web del parc.

El Parc Natural del Delta de l’Ebre, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Deltebre, ha creat un nou itinerari per recórrer el Parc Natural amb bicicleta.

L’itinerari comença al Muntell de les Verges, duna natural a la vora del riu Ebre que representa, amb els 4 metres que té, un dels punts més alts de tot el Delta. Continua per la zona de la desembocadura, la bassa del Garxal i la urbanització Riumar, per acabar de nou al Muntell, en un recorregut total de 6,8 km.

Els objectius principals d’aquest nou itinerari són, d'una banda, millorar la seguretat dels ciclistes, mitjançant el disseny d’un recorregut que eviti, en la mesura possible, el trànsit de bicicletes per vies amb un ús motoritzat elevat, i, de l’altra, potenciar el turisme lúdic i esportiu, fent possible que aquest públic es pugui desplaçar pel Delta fins als llocs d’interès a través d’unes vies específiques.

El nou itinerari circula en un 50% per carrils bici (Garxal i GR 99) i en un 50% per camins d’ús agrícola. El Delta de l’Ebre és un espai ideal per a la pràctica de la bicicleta. Durant els darrers 15 anys s’ha anat intensificant gradualment la densitat d’usuaris, interns i externs, que troben en aquest espai un lloc idoni per a la pràctica de la seva afecció preferida: la bicicleta. El Delta presenta un enorme potencial per als cicloturistes. Es tracta d’un territori completament pla, amb paisatges variats, on destaquen les basses litorals, els camps dunars, els arrossars, els sosars i les platges inacabables de sorra fina. La combinació d’aquests elements amb l’observació de la flora i fauna presents en el recorregut permet engrandir l’encant dels itineraris.

De moment, el nombre de quilòmetres de carrils exclusius per a bicicleta al Delta de l’Ebre és poc important. Només destaquen, en algunes zones del Parc, els carrils bici de la bassa de l’Encanyissada (4 km), de la Tancada (3 km), de la bassa de les Olles (3 km) i del Garxal (3,5 km).

Més informació:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt be el delta en bici. Absolutament recomanable.
Ja tinc mono d'anar-hi....

jr

Bici-Vici ha dit...

També n'hi ha un altre de nou una mica més llarg sortint d'Amposta. A veure si el puc publicar aquesta setmana...

Vegeu també