13.9.10

Sobre el cotxe elèctric

S'acosta la Setmana de la Mobilitat i la promoció del cotxe elèctric sembla que hi serà molt present. Les institucions públiques de diversos àmbits sembla que aquest any ja s'han posat les piles (mai més ben dit): contactes amb empreses automobilístiques, subvencions, reserva de places d'aparcament amb punts de recàrrega o ordenances que obliguen que els aparcaments en habitatges de nova construcció hagin de tenir endolls per recarregar vehicles elèctrics (Sostenible.cat 9/4/2010, 25/5/2010, 2/9/2010).

La bici elèctrica sembla que en aquesta transició serà testimonial, potser perquè és una bici i les bicis no reben la inversió pública que rep el cotxe i en el nou pla elèctric tampoc. Però vull recordar que el cotxe elèctric no soluciona els problemes de mobilitat de les ciutats (aparcament i ocupació de l'espai públic, congestions, seguretat, etc.) i tampoc soluciona els problemes energètics: continua malversant l'energia (comparat amb altres mitjans de transport) i la gran pregunta, d'on traurem l'energia elèctrica per moure aquests cotxes?

Cotxe elèctric sí, però amb seny i a la ciutat primer anar peu, després la bici i després el transport públic.

1 comentari:

nuresma ha dit...

Totalment d'acord.
Malgrat que el cotxe elèctric és millor que el convencional, continua essent un vehicle ineficient (sobretot comparat amb la bicicleta) i la seva sostenibilitat depèn de la manera com generem l'electricitat.