12.2.14

La via verda del Carrilet al baixador de Codella - Les Preses

Avui us mostro fotografies d'un tram de la via verda del Carrilet molt proper a Olot. Possiblement, molts de vosaltres en passar per aquest punt us va passar el mateix que a mi la primera vegada: anava d'Olot a Girona i acabava de començar la ruta, si parava gaire estona els horaris no em quadrarien...

Crec que la via verda del Carrilet necessita una segona oportunitat per descobrir el seus secrets. Casi que us proposaria fer tota la via verda en 10 dies en etapes molt curtes, però que allargaríem enllaçant paratges propers. A poc a poc, intentaré proposar-vos algunes d'aquestes rutes.

Tornem a aquest paratge. Us estic parlant del tram entre Olot i les Preses on hi ha l'estació, o més ben dit, el baixador de Codella - Les Preses (obert dissabtes i diumenges).

Davant del baixador trobareu el parc de la Pedra Tosca, una antiga colada de lava sobre la qual hi va créixer una roureda, i on posteriorment, es va adaptar el terreny pel conreu. Un petit itinerari a peu i amb plafons ens permetran visitar aquest paratge de forma autoguiada.


També us podeu atansar fins la cruïlla amb la carretera que va a la Pinya i gaudir de més a prop del mas Codella (s.XVII-XIX). Visitar el riu Fluvià des de prop del baixador anant cap a Olot, o si veniu d'Olot, fer una ruta d'anada i tornada combinant la via verda amb camins paral·lels que van pel riu o que s'acosten a la barriada de Sant Roc, el camí ral, etc.




Cruïlla amb la carretera de la Pinya

Ciclistes de totes les edats i la masia Codella darrere d'unes vaques
Parc de la Pedra Tosca
Cambra d'aire. Incivisme
Més informació:
Vegeu també: