21.9.10

La bici a la setmana de la mobilitat

Ja estem en plena setmana de la mobilitat i la bicicleta sempre s'hi fa un lloc. Alguns dels típics actes de la setmana són:
  • Les pedalades popular: una excusa per agafar la bici amb amics o família, per provar-ho en colla i després decidir-se entre setmana. Hi ha 80 municipis adherits a les pedalades contra el canvi climàtic de diumenge vinent, cerqueu el vostre a: http://www.pedala.org/.
  • Les operacions Ring-Ring o Dring-Dring o altres noms com BiciEsmorza! ( que es fa dimecres 22 a l'Hospitalet) o Esmorzar Bicia't (que es fa a Barna per la setmana de la bici): consisteix en donar esmorzar, informació i algun obsequi als ciclistes que agafen la bici per anar a treballar o a estudiar. Pretén ser una excusa perquè nous ciclistes agafin la bici aquell dia i per premiar els que ja l'agafen cada dia.
  • Les curses del tranport: una cursa en que es pretén cronometrar el que triguen diversos mitjans de transport en fer un itinerari urbà de porta a porta. És un bona oportunitat per demostrar que la bici és el mitjà més ràpid en desplaçaments curts i mitjans, que el cost és mínim i que no genera pràcticament costos externs. Hi ha 11 municipis catalans que realitzen la cursa per la mobilitat aquests dies.

2 comentaris:

Ernest ha dit...

Jo sóc de Sant Cugat del Vallès. Aquest municipi apareix com uns dels que s'apunten a la pedalada, però no hi ha manera de saber des de on, quant i a quina hora.
A les publicacions locals (Tot Sant Cugat) apareix una pàgina de publicitat que és amb la mateixa gràfica de l'any passat (cap problema), on diu els dies de la setmana de la mobilitat, bla, bla, bla,... més informació a la web del Ajuntament. Entres a la web de l'Ajuntament i no apareix res de res. He enviat un email preguntant i res de res. És un misteri, no sé que fan... ¿?¿?
L'any passat van fer una cursa de la mobilitat, en la que hi vaig participar amb la meva bicicleta. Era l'únic que va participar que no era un treballador de l'Ajuntament, doncs no en van fer cap ressò i ningú es va assabentar (jo em vaig assabentar gracies al teu bloc).
No vaig veure publicat el resultat per cap lloc, i això que em van dir que m'ho enviarien.
Penso que a Sant Cugat tot això ho fan com a pur tramit perquè "toca", mola anar de "verd" però no em toqueu les pilotes... Quina llàstima.

Unknown ha dit...

Participa a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura http://blog.trambcn.com/la-setmana-de-la-mobilitat-sostenible-i-segura-2010