20.12.06

Com enllaçar la via verda del Ferro i el Carbó i la del Carrilet

Per enllaçar les dues vies verdes, el Consorci de les vies verdes de Girona proposa dues rutes des de Sant Joan de les Abadesses, però també n'hi ha un parell més passant per Sant Pau de Segúries.

Les dues rutes oficials:
  1. Per carretera (GI-522) i la collada de Sentigosa (1048m).
  2. Per carretera (GI-522) fins a la collada de Sentigosa (1048m) i després agafant una pista fins a Santa Llúcia de Puigmal. Després es baixa fins a Sant Pere Despuig, es passa per l'Hostal Nou de Bianya i s'arriba a Olot.
Per Sant Pau de Segúries i la vall de Bianya, una alternativa força interessant:

Des de Sant Joan de les Abadesses continuem per la carretera fins a Sant Pau de Segúries (uns 7 km amb una mica de trànsit). A Sant Pau s'agafa una carretera secundària sense casi trànsit, arribem de seguida al coll (960m) i comencem (vegeu foto) una bonica baixada per dins d'un bosc fins a Sant Salvador de Bianya i després fins a la carretera nacional (N-260). Seguim la nacional en baixada fins a trobar un restaurant (Ca l'Enric), llavors podem continuar per pistes entre camps de conreu i pastures fins a Llocalou, ja molt a prop d'Olot.
Per Sant Pau de Segúries i la vall d'en Bac:

Aquesta alternativa fa una mica més de volta però dóna molt de joc per si es vol continuar cap a l'Empordà o enllaçar amb la via verda del Carrilet a Olot.
A grans trets, des de Sant Pau de Segúries anem a buscar el Mas Mariner (uns 3 Km) i descendim per la vall fins a l'Hostal de la Vall d'en Bac, després pujarem un collet per tornar a baixar fins a la carretera d'Oix. Girarem a la dreta cap a Castellfollit de la Roca i anirem fins a Llocallou per anar cap a Olot, vegeu un mapa i la següent ruta: