28.5.08

La bicicleta a Menorca

Després d'estar uns quants dies per Menorca fora de la temporada turística he pogut comprovar que la bicicleta s'usa força i que els cotxes la respecten.

A Ciutadella el relleu és força pla i es veuen forces bicis. No hi vaig veure cap carril bici: cotxes i bicicletes conviuen tranquil·lament. Alguns indicadors que ho evidencien són que es veu gent de totes les edats en bici, es veuen moltes bicis de ciutat i sobretot es veuen moltes cadiretes de nen petit i pares i mares que porten els nens al col·le.

Un altre fet curiós (o que ho diferencia de Barcelona) és que hi ha moltes bicicletes lligades al carrer amb cadenes molt primes, i és que no hi ha robatoris!

Segurament aquesta sensació que he tingut de respecte a la bici deu canviar una mica en la massificada temporada turística, però tot i així a Menorca no hi ha pràcticament carrils bici, hi ha sobretot vorals de carreterats senyalitzats per a la bici i senyals d'"Atenció, circulació de bicicletes" pels cotxes. Això crec que ens ha de recordar que per circular en bicicleta no ens cal esperar el carril bici, també ens hi hem de llençar una mica.