26.5.09

Obert l'accés a la caserna de carrabiners i al Semàfor al delta del Llobregat


A través de l'apunt Amb bici fins a l'antiga caserna de Carrabiners i el semàfor del Prat (Bici Baix) descobreixo que s'ha obert un nou camí per visitar la caserna dels carrabiners i el Semàfor, dues construccions arran de mar a la platja del Prat i accessibles des del Mirador de la Bunyola.

Vegeu també la ressenya del tram final del Camí Verd del Llobregat.

Una mica d'informació sobre aquestes construccions extreta d'aquí:

LA CASERNA DELS CARRABINERSEls primers edificis de la caserna daten del 1844. La seva construcció va ser promoguda pel Cos de Carrabiners Reials per reprimir el contraban, especialment de tabac, i vigilar la costa. Durant el cop militar del 1936, els carrabiners es van mantenir fidels a la república, fet que va precipitar-ne la dissolució en acabar la Guerra Civil. Des del 1939 fins el 1970, la caserna va ser ocupada per la Guàrdia Civil.

EL SEMÀFOR
La construcció de l'edifici del Semàfor data de l'any 1887 i va ser feta per regular el trànsit marítim costaner i evitar accidents. Els guaites que hi vivien avisaven el castell de Montjuïc de qualsevol incidència. També recuperaven víctimes, objectes i embarcacions naufragades. La consolidació d'aquest edifici ha estat duta a terme per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), a través de l'empresa Aigües Ter Llobregat (ATLL), com a compensació territorial per la implantació de la dessalinitzadora metropolitana.


Vegeu també