15.12.10

Cornellà segueix la senyalització de Barcelona?

Ahir quan vaig veure el nou carril bici a l'avinguda del Baix Llobregat de Cornellà (al barri de Cornellà-Riera prop del camp de l'Espanyol, centre comercial SPlau, passarel·la del riu, etc.) em van venir diversos pensaments al cap:
  • Primer de tot vaig veure el típic escaquer de Barcelona (també he sentit a dir-li "damer", però en català crec que no existeix) i vaig pensar que era una senyalització molt adequada i que no calia inventar-se nous colors!
  • El segon pensament va ser pel Pla Director de la Bici que ha aprovat molt recentment aquest municipi.
  • El tercer pensament ja més negatiu va ser: falta poc per les eleccions i els municipis comencen ha agafar la brotxa i treure espai pels vianants.
En tot cas, em sembla que han pintat un tram d'uns 400 metres d'aquesta avinguda fins abans del Parc Esportiu del Baix Llobregat (per tant encara no han pintat ni davant de l'estadi de l'Espanyol ni davant del Centre Comercial Splau!). Tampoc no arriba a enllaçar amb la rotonda de la C-245 ni amb el carril bici cap a Sant Feliu.

Pel que fa a l'execució d'aquest tram damunt de la vorera, amb pintura i sense segregació només puc dir que en aquest tram hi ha amplada suficient, però que hauria estat millor preveure el carril bici molt abans, especialment en els trams més nous d'aquesta avinguda com els que queden davant de l'estadi de l'Espanyol (on la vorera no és tant ampla) o davant del centre comercial.

Pel que fa a la necessitat d'aquest carril bici és evident. Ens trobem en una avinguda amb nombrosos equipaments esportius municipals i privats, escoles, instituts, horts urbans, la passarel·la que connecta amb el riu Llobregat, l'estadi de l'espanyol, el centre comercial... A part de tots aquests punts d'interès, aquesta avinguda de més 1,5 km connecta barris i pot apropar l'ús de la bici a tota la zona de polígons industrials on hi ha a més a més la Fira de Cornellà, un auditori, un World Trace Center, etc.