2.1.06

Ruta per Collserola

Ruta en BTT pel sector occidental de la serra Collserola: Esplugues – Sant Just – Font de la Beca – Passeig de les Aigües – Tibidabo – Vallvidrera – Turó d'en Cors – Sant Pere Màrtir - Esplugues

Distància i desnivell: 24 km i uns + 600m aproximadament

Inici i fi de la ruta: a Esplugues al carrer de l'església.

Descripció de l'itinerari:

Sortim pel carrer de l'Església en direcció a Collserola. Travessem el túnel per sota l'autopista i girem el primer carrer a l'esquerra, després continuarem per un carrer cap a la dreta (c/Rafael de Casanovas). Al final d'aquest carrer veurem un carreró per a vianants, l'agafarem fins que puguem girar a la dreta. Finalment girarem a l'esquerra per anar a buscar la Rambla de Sant Just Desvern.

Seguirem la Rambla de Sant Just en direcció a la muntanya fins que comenci a descendir, en arribar a una rotonda prendrem el carrer de la dreta que continua baixant. Deixarem a la dreta un poliesportiu i continuarem fins a creuar un torrent per un pont. Continuarem per l'altre banda del torrent fins que trobem una pista de terra a mà dreta amb un cartell que indiqui la Font de la Beca.

Agafarem aquest camí que en forta pujada ens durà fins la carretera que puja a Sant Pere Màrtir. Un cop a la carretera travessarem una rotonda per agafar el camí de les aigües tot deixant una font i una zona de pícnic a sota a la nostra dreta. En arribar a un camí asfaltat girarem a la dreta cap a una forta pujada per continuar pel camí de les aigües en el seu tram per la solana de la serra de Collserola.

Continuarem per aquesta camí planer fins a sortir a una carretera asfaltada que puja a Vallvidrera. Girarem a l'esquerra en direcció a Vallvidrera fins a trobar a la dreta, després d'una corba, la continuació del passeig de les aigües. Passarem per damunt del funicular de Vallvidrera i deixarem la torre de telecomunicacions a l'esquerra damunt nostre. En arribar al funicular que puja al Tibidabo agafarem un camí de pujada a la nostra esquerra que ens porta a l'observatori Fabra. Nosaltres però agafarem un trencall a la dreta al cap d'una estona per tornar a passar per damunt del funicular del Tibidabo.

Continuant la pujada arribarem a la carretera que va al Tibidabo, l'agafarem i si ho desitgem pujarem fins dalt. Posteriorment seguirem els indicadors per baixar cap a Vallvidrera.

Deixant ja Vallvidrera i baixant cap a Barcelona trobarem a la dreta un trencall (carretera de Molins de Rei a Vallvidrera) que en pujada ens portarà fins al mirador del Turó d'en Cors. Allà agafarem el camí que per damunt de la carena de Collserola ens portarà amb pujades i baixades fins a Sant Pere Màrtir. Continuarem el camí fins arribar a una carretera i descendirem cap a Esplugues. En arribar a un stop, girarem a la dreta i en arribar a una rotonda girarem a l'esquerra. Seguint tot recte i travessant l'autopista per sota arribarem al punt de partida.