1.8.11

El negoci del cicloturisme a Mallorca

Ja ho he comentat en diverses ocasions, el cicloturisme és un bon negoci perquè els ciclistes porten poques coses i necessiten serveis, a més a més, cerquen èpoques amb menys calor que és quan el turisme de platja afluixa. Un article a dBalears.cat 18/7/2011 comença així:
"El negoci del cicloturisme és una mina d'or, un paradís de la innovació que pot ser l'alternativa al turisme de sol i platja que fa dècades que el sector terciari cerca sense un model definit, una opció clara per deixar enrere la crisi. Així qualifiquen els professionals de l'àmbit un negoci que creix cada any un 2% [...]"

1 comentari:

Ernest ha dit...

Aquest estiu he estat fent cicloturisme pel Pirineu per les dues vessants. Tot el que és el Pirineu Francès i els seus Colls emblemàtics (Tourmalet, Aubisque, Aspin, Peyresourde, etc.) és nota que el "turisme cicloturiste" mou molts diners. Per tots aquest Colls veus una gran quantitat de gent amb bicicletes de carretera d'alta gamma, cames depilades, gent que està en forma, dona gust. Tots els Colls estan ressenyats quilometre per quilometre amb senyals, pendents, tans per cent, etc. En els pobles tenen editats opuscles i fitxes amb les dades dels Colls. Hi ha molt d'ambient. També hi ha molt de merchandising, com samarretes, postals, clauers i fites quilomètriques de record (http://www.hitoskilometricos.com/?q=ca). El Tour de Franca és en part el gran culpable de tot això.
També en els pobles com Luz St. Sauveur lloguen bicicletes de carretera bones per fer un Coll emblemàtic si vols, doncs hi ve gent de tot el món.

Una altra cosa és el Sud del Pirineu. Em consta que a Andorra estan intentant fer una cosa semblant a França, però el que és la resta del Pirineu encara es podria "mimar" una mica més el cicloturista (no el d'alforges).
La "Vuelta a España" no hi dedica el mateix respecte que fa el Tour al Pirineu, doncs és dedica a fer experiments amb Ports estranys per Espanya (estan en el seu dret naturalment).