12.4.13

La suor, l'excusa quan ve la calor.

Si a l'hivern l'excusa més freqüent per no anar en bici és el fred i la pluja, a l'estiu l'excusa perfecte és la calor i la suor. Ara que ve el bon temps, potser és un bon moment per tornar a trencar mites. Parlem de suor.

Ciclistes cercant l'ombra sota d'un arbre
No tothom sua igual, però no podem usar la suor com a excusa, només cal mirar els ciclistes urbans de les nostres ciutats, què van suats a l'estiu? No, o almenys no més que una persona que va a peu, en cotxe o en transport públic.

La suor és un mecanisme per regular la temperatura corporal. Si fem un exercici elevat suarem, per tant si no volem suar només cal anar més a poc a poc i a les pujades encara més fent ús de les marxes. Segons el nostre metabolisme, la nostra condició física i les condicions ambientals, suarem més o menys.

A l'estiu, al pedalar aconseguim que ens toqui l'aire i això en ajuda a dissipar la calor més que en altres mitjans de transport. Però també és aconsellable que quan ens acostem al nostre destí reduïm la velocitat progressivament, si no volem començar a suar de cop quan parem.

Consells
  • No correu i abans d'arribar al vostre destí afluixeu el ritme.
  • Eviteu portar una motxilla a l'esquena. Useu en tot cas bosses, alforges o cistelles subjectades al manillar o al porta-equipatges.
  • Begueu aigua (que no sigui freda) per ajudar a rehidratar-vos.
  • Feu servir desodorant (si us plau!). 
  • Useu roba transpirable.
  • Porteu una mica de roba de recanvi o guardeu-ne una mica a la feina pel dia que la necessiteu.
  • Cerqueu itineraris amb ombra (si és possible).
Llegiu també:
Més informació:

1 comentari:

Anònim ha dit...

No tiene que ver con el post pero es una propuesta que me ha parecido muy interesante la de las ciclovias:

http://viejaszapatillas.com/2013/04/14/ciclovia-donostia-zubieta-tambien-en-rollerski/