5.4.13

Passejada per la vall de la Llosa

Una passejada a peu per descobrir la Vall de la Llosa (la Cerdanya). Vegeu també l'apunt  la vall de la Llosa on hi ha un recull de fotos i un petit vídeo.

Distància i característiques: 5,6 km, +250m, pista i algun tram de pista encimentada en algunes pujades. Fàcil i adaptable en distància.

Accés: des del poble de Viliella agafem una pista que segueix el GR-11 fins a trobar un camí a mà dreta que baixa al salt del Molí.

Descripció:
Us proposo començar aquest passeig visitant el bonic salt d'aigua del Molí per després pujar a l'altre vessant de la vall i remuntar-la pel Camí dels Bons Homes (GR-106). Passarem prop de Cal Gasconet (on podríem retallar si només volem fer un passeig molt curt) i després trobarem una cruïlla per anar a Cal Jan, però si voleu conèixer una mica més la vall us proposo continuar pujant vall amunt.

Passarem una barrera i poc després ens podríem desviar, creuar el riu i visitar les restes de l'ermita de la Mare de Déu dels Àngels i el castell de la Llosa. Si continuem una mica més amunt podem arribar fins a la barraca de pedra (vegeu foto).


De tornada podem agafar un camí més directe cap a cal Jan i tornar per pista fins al punt d'inici.

Mapa:


Mostra Descoberta de la vall de la Llosa en un mapa més gran

Alternatives i idees:
  • Continuar remuntant la vall!
  • El tram de vall entre el salt del Molí i la carretera que va de Coborriu de la Llosa fins a Lles també és molt bonic, especialment el fons de la vall.
  • Si en canvi, voleu una cosa més curta,  podeu escurçar la ruta tal i com mostro en aquest mapa i també us mostro un petit passeig des de Coborriu.