21.11.14

De Viladrau a l'Ermita de l'Erola

Passeig a peu seguint el sender PR-C-205 des de Viladrau i endinsant-se suaument pel Montseny fins a l'ermita de l'Erola. Travessarem rierols, boscos caducifolis i perennes... Vegeu-ho vosaltres mateixos:


Dificultat: 7 km, +200 m, camins i senders ben senyalitzats (seguim el PR-C-205).

Accés: sortim des de Viladrau a la rotonda entre el passeig del Montseny i el carrer Gerau de Liost. Si hi arribeu per la GI-520, agafeu el trencall del camp de futbol.


Descripció:

Partim d'una rotonda on comença una pista de terra que agafarem i que deixarem de seguida abans de creuar un torrent per agafar un sender a mà dreta que passa per darrera d'una casa (el Torrent). Seguim el curs de l'aigua fins a creuar-lo per una petita passera. Pugem fins a incorporar-nos a un camí més ample i al cap de poc travessem una pista. A la dreta podrem veure una fàbrica (Liquats Vegetals), nosaltres continuarem rectes i descendirem fins a trobar el torrent de Coll Pregon. Descendirem fins a les restes d'un molí (Molí Vell) i creuarem el riu per un pont. Aquesta zona té un especial encant (vegeu la part inicial del vídeo i foto dreta).

Continuarem amb una primera lleugera pujada i sortint a una pista que seguirem fins a la casa coneguda com els Molins. Vorejarem la casa i agafarem un sender que s'enfila entre camps i pastors elèctrics. Després planejarem i travessarem una zona més boscosa per tornar a sortir a una nova pista. L'agafem cap a l'esquerra. Aviat travessem Can Bosch. Continuem i la pista es converteix en un sender en arribar a un torrent (riera de l'Erola). Creuem la riera per ascendir i arribar a l'Ermita de l'Erola.

Des d'aquest punt jo vaig tornar a enrere, però si teniu temps, podeu continuar el sender almenys fins a al santuari de Sant Segimon (visible des de l'ermita de l'Erola - vegeu foto), un lloc altament recomanable per les vistes, pel seu encant i pel seu entorn. El PR a partir d'aquest punt puja de forma important i després de passar pel santuari, arriba fins al Matagalls.

Mapa:


Alternatives:
  • Hi ha un punt de sortida alternatiu a la carretera, la Solana.
  • Podeu desviar-vos i passar per la masia de la Sala (on va néixer en Serrallonga)
  • El tram descrit és bastant ciclable i forma part del Meridià Verd, però la continuació del PR no ho gens i per tant hi ha una ruta alternativa des del Brull.
  • Si voleu visitar el santuari de Sant Segimon, també ho podeu fer d'una manera més pausada des de Collformic.

Més informació: