9.5.07

Ciclistes i retirada de punts?

Els ciclistes últimament rebem de totes bandes. Ho dic perquè d'entrada som els que ens emportem la pitjor part a la carretera, també per la nova campanya dels Mossos i el Servei Català del Trànsit, però sobretot per les notícies que ens van arribant de ciclistes multats i amb retirada de punts del carnet de conduir.

Ja ho vaig preveure quan va sortir el carnet per punts, té sentit retirar punts del carnet de conduir a un ciclista que per circular no el necessita? Jo crec que no. Si us para la policia anant en bicicleta ensenyeu com a molt el DNI!!! Tampoc té sentit aplicar les mateixes multes als ciclistes, les multes han de ser proporcionals a la falta comesa!

Llegiu aquesta notícia que sembla que ha passat a Gijón, un ciclista ha estat multat amb 552 Euros i 9 punts del carnet de conduir per conduir en sentit contrari i amb auriculars en una zona de vianants.

Amb la nova campanya dels Mossos i el Servei Català del Trànsit deixeu-me preveure que també tindrem problemes i no solament amb els remolcs per a bicicletes, que per cert, pobres cicloturistes guiris!

Per últim, només recordar que si la grua se us emporta la bicicleta al dipòsit municipal a part de pagar la mateixa multa que una moto, haureu de demostrar que aquella bicicleta es vostra!