8.2.10

Una volta per Terrassa

Aprofitant una visita a Terrassa, he agafat la bici plegable i he fet una petita volta per la ciutat. La primera imatge al sortir de l'estació de Renfe ja ha estat positiva: sortint de l'estació et trobes de cara el punt de préstec de l'Ambiciat.

Després, seguint el consells rebuts, he anat a buscar el parc de Vallparadís: ha estat un trajecte molt agradable, d'entrada el dia acompanyava (el dia abans havia plogut i el cel era clar i les llums eren molt maques) i a part d'això l'entorn és molt agradable i m'he deixat suggestionar pel conjunt de les esglésies de Sant Pere o pel castell cartoixà...

Ja fora de Vallparadís, he recorregut per exemple, alguns trams de carrils bici a la zona universitària de la UPC, en concret m'ha agradat la Rambla de Sant Nebridi, on el carrer s'ha transformat sense grans reformes per fer-hi passar un carril bici per cada cantó fent ús d'antics espais d'aparcament.

Algunes impressions ja no tant positives les he tingut al carril bici del passeig 22 de juliol on les connexions entre els diversos trams de carril bici m'han semblat mal senyalitzades o per exemple a l'avinguda Jacquard (foto de l'esquerra) on entre els cotxes el carril bici i les terrasses dels bars es deixa poc espai pels vianants. Els carrils bidireccionals a la vorera no acostumen a ser gaire bona solució...

Us recomano aquest plànol d'itineraris per anar en bicicleta per Terrassa (PDF), a diferència d'altres plànols no només indica els carrils bici (que tampoc n'hi ha tants), sinó que també indica els itineraris recomanats, les zones 30 i les rutes d'oci a dins i cap a fora de la ciutat.